Elde edilen galibiyete rağmen sezon sonuna gelindi, hala savunma problemleri olan ve bu problemi çözmeyi başaramayan bir Trabzonspor.

Ligin en kolay gol yiyen takımlarından biri oluyor bu haliyle.

Top rakipteyken oyun alanını daraltamayan, rakibin pas yaparak kendi alanından çıkmasına izin veren bir orta alan ve arkasındaki ikilini oluşturduğu 5’li blok-Olcay,Sosa,Yusuf,Onanzi,Kucka- bu görünümü ile direnç gösteremeyince, Antalyaspor’un pozisyonları bolca gözüktü.

Sezon başından maça ilişkin  yaptığım her kritikte , savunma yapamayan bir oyuncu topluluğun oluşturduğu savunma bloğuna bir de orta alan oyuncuları eklenince takım olarak savunma yetersizliği olan bir takımdan bahsetmek zorunda kaldık.

Futbolun , hücum ve savunma olmak üzere iki yönlü olduğu ve her bir futbolcunun oyun alanının hangi bölgesinde görev yaparsa yapsın  bu özelliklere sahip olması gerektiği modern futbolun gereklerinden biri ve önemlisidir.

Özellikle müsabakanın  70.dakikasından sonra savunma hatalarından kaynaklanan ve art arda gelişen Antalyaspor atakları Uğurcan’ın yerinde müdahaleleri ile etkisiz kılındı.

Çene performansı artan ! Pereria’nın savruk hücuma çıkışları Antalyaspor’un bu alanı  etkin kullanmasına neden oldu.

Alınan üç puan, takımın değil bireysel performansın kazanımı oldu bu seferlik.