Her takım her başarılı bir maçın ardından sıcağı sıcağına müsabaka oynamıyorsa, araya giren zaman mutlaka o takımın performansına etki etmiştir. Trabzonspor,Erzurumspor maçına tutuk başlasa da ve VAR’la yediği golden kıl payı ofsayt kararıyla kurtulmuş olsa da, 20. dakikadan sonra oyunda birazcık olsun dengeyi kursa da, Sosa’nın ve Burak Yılmaz’ın oyundaki verim düşüklüğü içerisinde olmaları, göz önünde bulundurulsa da, bir gerçektir ki bu tür takımlar karşısında daha çok çalışmak gereklidir. Yorulmadan rahat kazanma yolları aranmamalıdır. Atılacak bir golün önemi her futbolcunun düşünecek olduğu bir konu olmalıdır.
İlk yarı göstermiştir ki iki adım geriye çekilerek rahat seyredecek olduğumuz bir maç değildi.Fikstürün en altında bulunan ve kurtarma mücadelesi veren Erzurumspor dişini tırnağına takmış oyunun belli bölümlerinde Trabzonspor’u sıkıntılara sokacak pozisyonlar üretirken, kolay bir maç olmadığı da ortadayken ilk yarı biterken Trabzonspor neye hazırsa gördüğümüz Erzurumspor’da, Trabzonspor’a o derece hazır bir takım görünümündeydi.
İkinci yarının ne getirip ne götüreceği ilk yarıdaki mücadeleden belliyken Kucka ile orta sahayı güçlendiren Trabzonspor, gart cephesinde değişen bir şey yok misali yine pas yüzdesi yüksek bir Erzurumspor, yine sahanın her yerini kullanan Erzurumspor,her spor sever gibi katı defans yapacak derken ofans futbolunu tercih eden bir Erzurumspor ve de karşısında zorlanan bir Trabzonspor vardı. Olmadı mı olmuyor mantığı futbolun içinde yoktur.Sen bir Trabzonspor isen olduracaksın.Sen sözde değil özde büyüksen ezeceksin. Sen deneyimlerle düzen yıkan takımsan bileti keseceksin. Sen geriye baktığın kadar ileriyi gören takım olduğunun farkına vararak gereğini yapacaksın.Tek bir konu var o da kazanmak adına savaşacaksın.
Dakikalar 65. Gösterdiğinde direnen Erzurumspor, direndikçe de motivasyonunu arttıran yine Erzurumspor. Bir takıma bu kadar rahatlık verilirse sessiz gece yaşarız. Sahada ne yaptığını bilen futbol adına amaçladığı puan adına Erzurumspor ile Trabzonspor formaları değişse kazanan biz olurduk.Erzurumspor yorulmadı, Trabzonspor yoruldu. Söz maçın yorumcususayın Hamdi Arslan’da