Türkiye'nin çeşitli illerinde 4-5 sene bir fiil boks yapmış ve fakat boksu bıraktıktan sonra bokstan kopamamış ilkokul mezunu bir hayli genç var. Bu gençler bokstan kopmama adına spor salonları açmış kendilerinin antrenörlük belgeleri olmadığından, belgesi olan antrenör almak zorundalar.

Ülkemizin sistemine bakınız, tabii ki buna sistem denirse, yukarıda zikrettiğim gençler, beraber boks yaptıkları kişiler, öyle yada böyle bir defa milli olmuşlar. Onlar da ilkokul mezunu olmalarına rağmen açılan boks kurslarına tahsil şartı aranmaksızın katılabiliyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ne yani bir defa milli olmuş kişiden tahsil şartı aranmıyor, milli olmakla lise mezunu mu oluyor? Anlamış değilim. Dünyanın hiç bir yerinde böyle çifte standart uygulama olamaz.

İlkokul mezunları boks antrenör kurslarına katıla bilseler yani antrenör belgeleri alsalar da spor yasasına göre ikinci kademeye kadar belge alabilir. İkinci kademeden yukarı geçemez yasa böyle.

Fakat ülkemizde öyle değil kişinin belgesi olsun olmasın 1.2.kademe olsun yeter ki federasyon seçimlerinde başkan olacak zata oy versinler, hiç bir kriter dikkate alınmaz böyle bir şey. Neresinden bakarsanız bakın sanki muz cumhuriyetinde yaşamaktayız.

Sayın spor bakanımıza duyuru bu ilkokul mezunu genç boksörleri bokstan soğutmayalım onlara yeniden boksa kazandırmak için durumlarına uygun antrenör kursları açıp onlara belge vermemiz boksun alt yapılarını daha garantiye almış olunacaktır. Çünkü illere baktığınızda boksun nüvesini bu gençler oluşturmaktadır.

Bendeniz 15 seneyi aşkın her kademede boks antrenör kursları veren bir spor adamı olarak ilkokul mezunu olup, milli olan gençlere baktığımızda milli olmamış ilkokul mezunlarından bilgi, beceri ve eğitmen yönünden hiç bir fark görmedim, fark da olması mümkün değil. Çünkü yukarıda da belirtiğim gibi milli olmuş gençler, ne bilgi yönünden nede eğitme açısından üstünlükleri yoktur.

Sayın spor bakanını boksun illerden yayıldığını hepimiz biliyoruz. Bu duruma el atacağınızı umarım.