Boks Federasyonu Başkanlığını yürüten sayın Eyüp Gözgeç, aldığımız bilgilere göre Spor Bakanlığı tarafından federasyonu iyi yönetememesinden dolayı istifa ettirilmiştir.

Bildiğim kadarıyla, bu istifa neticesinde Boks Federasyonu seçimleri yapılabilmesi için 90 gün bir süre gerekirmiş. İstifa ettirilen mevcut başkan yasalara göre bir daha başkan adayı olamıyor, ama yine duyumlarımıza göre başkan adayı olabilmesi için çeşitli angajmanlara girmektedir. Böyle istifa ettirilen bir başkana, Türkiye genelinde herhalde bir kaç menfaatçı dışında oy verilmeyecektir.

Türkiye genelinde, gerek milli takımlardan gerekse antrenör yetiştirme kurslarından olan öğrencilerimizle yaptığımız telefon konuşmalarından istifa eden başkan, aday olamıyor, olduğunu var saysak, yada kendisinin işaret edeceği bir kişinin aday olması halinde asla kendilerine oy vermeyeceklerini, bir daha onu Boks Federasyonu Başkanı olarak görmek istemediklerini söylemektedirler.

Trabzon'daki sıfırdan yetiştirdiğim öğrencilerimizle de zaman zaman yaptığımız istişarelerde Türk boksuna ivme kazandıracağına inandığımız, ilimizde sanayicilik yapan Sayın Suat Hekimoğlu’na destek vereceklerini kendilerine anlattık. Çünkü istifa eden başkan diğer yazılarımda da belirttiğim gibi, 45 senesi boksun içinde geçen biri olarak böyle idare şekline şahit olmadım.

Trabzon'daki öğrencilerime birkaç aykırı ses çıkaranlara şunu tavsiye ettim. Hiç ön pazarlık olmaksızın, yani, hiçbir menfaat gözetmeksizin topluca fire vermeden, bu genç ve heyecanlı kardeşimize oylarımızla destek olunuz ve neticesinde hep beraber Boks Federasyonu Başkanlığı’na getirip boksa taze kan ve yeni heyecan gelmesine sağlamamız kaçınılmazdır.

Ben şahsen bu genç kardeşimize kayıtsız şartsız destek verenlerdenim. Bunun birçok sebebi olduğu gibi, bir iki sebepten bahsedeceğim. Birincisi bir spor adamı olarak Sayın Hekimoğlu boks federasyonu başkanlığını yapacak donanıma ve bilgiye sahip olması, ikincisi ve tabii en önemlisi Trabzon'umuzun evladı olması. Bütün bunlar kendisini desteklememize vesiledir. Önemine bina en tekrar etmem gerekirse, Trabzon'daki boksla ilgili bir hocanız olarak, sizden beklentimiz hiçbir fire vermeden destek vermenizi bekliyorum.