24,02.2019 Tarihinde Ankara'da yapılan olağan boks federasyonu başkanlığı seçimini, görevden alınan başkan yeniden seçimlere girip boks federasyonu başkanlığını kazanmıştır. Garip bir ülkede yaşıyoruz. Düşünün görevden devlet tarafından alınan kişi nasıl olduysa tekrar başkan seçilebiliyor. Bakıldığında hukukçuların kahır ekserisi hayret içinde kalıp, bu zat aslında değil başkan, aday dahi olamayacağı fikri etrafında görüş beyan etmelerine rağmen söz konusu kişi başkan olmuştur.

Biz kişiler üzerine görüş beyan etmiyoruz, mevcut sistemin getirdiklerine hayret ediyoruz. Ben deniz 25 sene boks milli takımlarının başında bulunan bir kişi olarak Türk boksunun geleceği için önemli projeler vücuda getirmiştik. Birilerin işine gelmediği için , bunlar çöpe atılmıştır. Mevcut düzende boks adına bir hayli olumsuzluklar var, bu olumsuzlukların aynısının devam edeceğini, seçilen başkanın yaptıkları yapacaklarının göstergesidir.

Bunu neden anlatıyoruz? düşünün bir başkan hiç boks geçmişi ve memuriyeti olmayan ve kendisine özel şoförlük yapan birisiyle boks federasyonunu idare etmektedir.

Tabi ki buna idare deniliyorsa bazı söylentilere bakıldığında, bu şoför arkadaş sayın başkanın kara kutusu olduğu söylenmektedir.

Boks federasyonu yönetiminde elbette çok değerli kişiler vardır. Örneğin; Trabzon Büyükşehir Belediye sinde genel sekreter yardımcılığı yapan sayın Mustafa Akkaya vb. kişiler gibi. Ama bu arkadaşlarımıza federasyon işleyişinde yetki verirseniz söyleyeceğimiz söz yoktur. Fakat bu değerli kişiler kağıt üzerinde görevleri kalmaktadır. Bakıyorsunuz yukarıda da belirttiğim gibi sayın başkan özel şoförü herkesten önce birinci planda tuttuğu ve bunun neticesinde Türk boksunun geleceği tabi olarak karanlıklara gömülmektedir.

Aslında boks federasyonunun işleyiş tarzı şu; boks federasyonunda birinci derecede memur olan genel sekreter mevcut artı eğitimli memurlar var, bunlar yıllardır burada çalışıp tecrübeleri bir haylidir. Bunlara güvenilmiyor, yukarıda belirttiğim kişiye boks federasyonu emanet ediliyor. Bunun sebebini ve yorumunu sayın yetkililerindir.

Boks federasyonunda ivedilikle ele alınacak iki önemli konu vardır.

1) Yurt içinde görev yapacak hakemlerin tayinleri çok titizlikle yapılmalı ve ahbap çavuş ilişkileri hiç bir zaman ön plana çıkarılmamalıdır. Aksini yaptığınızda vatana bir şekilde ihanettir.

2)Yurt içinde oluşacak olan milli takım kamplarında Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek milli takım sporcularını çalıştıracak kadro, öyle boksun dışında olan bir vatandaşla yapılırsa veya işi bilin bilmeyin bu vatandaşla aranız iyi olursa milli takımın başındasınız aksi takdirde havadan kuş kap sanız milli takımın başına gelemezsiniz.

Boksun bu iki olmazsa olmazlarını oluştururken kesinlikle liyakat esas alınmalıdır. Çünkü her yurt dışında yapılacak maçlar, öyle il seçmesi gibi değildir, yurt dışında yapılan her maç Türkiye’nin reklamını yaptığını unutmamak lazım tabi iki birincilik kürsüsüne çıkıldığında dünya devletlerinin dikkatini çeker ve reklamı en iyi şekilde yapılır.Allah (C.C.) ne buyuruyor? ''Emaneti ehline veriniz''

NOT: Mübarek üç ayların, Türk İslam alemine, ülkemize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ederim.