Trabzon'da 29 yıldır hizmet veren Trabzon Adliyesi'ndeki mahkeme, savcılıklar gibi birimlerin, bu ay sonuna kadar Yomra ilçesi Kaşüstü beldesindeki yeni Trabzon Adalet Sarayı binasına taşınacağı bildirildi.

Kent merkezindeki Gülbahar Hatun Mahallesi İnönü Caddesi'nde yer alan, 26 Aralık 1985'ten itibaren hizmet veren Trabzon Adliyesi'ndeki mahkeme ve savcılıklar ile diğer birimlerin Yomra ilçesi Kaşüstü Beldesi'nde bir süre önce yapımı tamamlanan yeni Trabzon Adalet Sarayı binasına taşınma işlemi başladı.

Bir süredir devam eden taşınma işlemi kapsamında, öncelikle kentin Ortahisar ilçesinde yer alan Trabzon Adliyesi'nin ek binasında faaliyet gösteren Trabzon icra daireleri, bir süre önce Kaşüstü beldesindeki yeni binaya taşındı.

Trabzon Adliyesi'nin merkez yerleşkesindeki diğer mahkeme ve savcılıklar ile diğer birimlerin ise yeni Trabzon Adalet Sarayı'na taşınma işlemi, adli işlemlerin aksamaması ve taşınma işleminde yoğunluk oluşmaması amacıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca bir takvime bağlandı.

Buna göre, 13-14 Şubat 2014 tarihleri arasında, İl Seçim Kurulu, Ortahisar, Yomra ve Arsin seçim kurulları, 17-18 Şubat arasında, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi ile Trabzon'daki sulh ceza mahkemeleri, icra mahkemesi, aile mahkemesi ve müracaat savcılığı, 19,20,21 Şubat'ta Trabzon'daki asliye ceza, asliye hukuk mahkemeleri ile kadastro mahkemesi yeni adliye binasına taşınacak.

Trabzon'daki Adalet Komisyonu Başkanlığı, 2. Ağır Modabet Ceza Mahkemesi, sulh hukuk mahkemeleri, iş mahkemeleri, çocuk mahkemesi ise 24-25-26 şubat tarihinde, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ile bağlı birimlerinin de 27-28 Şubat ile 01-02 tarihleri arasında yeni Adalet Sarayı'na gidecek.

Tüm birimlerin yeni binaya taşınması sonrası ise 11 duruşma salonu, hakim, savcı odaları, bilgi işlem ve baro odası ile kalemlerden oluşan 75 bağımsız odası, seçim büroları, konferans salonu, yemekhane, mutfak, lavabo, arşiv, emanet deposu gibi bölümleri olan 5 katlı eski Trabzon Adliyesi binasının tadilata alınacağı belirtildi.

Yapının daha sonra 15 yıla kadar hapis cezası içeren davaların temyiz incelemesinin yapılacağı ve istinaf mahkemesi olarak da bilinen Trabzon Bölge Adliyesi olarak hizmet vereceği kaydedildi.

Büyüklüğü, modern yapısı ve 38 bin metrekare kapalı alanı ile Türkiye'nin sayılı adliye binalarından olduğu belirtilen yeni Adliye Sarayı'nda ise 40 modern duruşma salonunun yanı sıra hakim, savcı odaları, baro odası, 120 kişilik konferans salonu, sosyal tesisler gibi çeşitli birimlerin yer aldığı bildirildi.
Editör: Haber Merkezi