Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar Belediye Başkan adayı Osman Abanoz, Trabzon'da yaşanan hava kirliliğinin her geçen gün arttığını bildirdi.

Abanoz, Mahalli İdareler Seçimleri öncesi betstr MHP il ve ilçe kadın komisyonu üyeleriyle yaptığı toplantıda, Trabzon'un en önemli sorunlarından biri haline gelen hava kirliliğinin yaşamı olumsuz yönde etkilediğini savundu.

Hava kirliliğinin insan sağlığını tehdit ettiğini öne süren Abanoz, "2007 yılında başlanan doğalgaz altyapı çalışmalarının 6 yıl geçmesine rağmen çalışmaları yapan firmının sözleşme yaptığı müşteri sayısı 15 bin 729, doğalgaz kullanan daire sayısı ise 15 bin 440'tır. Doğalgaz çalışmalarının bu hızla gitmesi halinde yıllar alacağı gerçeği ile karşı karşıyayız. Trabzon'da yaşanan hava kirliliği her geçen gün artıyor" dedi.

Abanoz, Trabzon'da nefes almanın bile güç duruma geldiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Özellikle kalorifer ve sobaların yakıldığı Sabah ve akşam saatlerinde artan kirlilik, şehrin üzerinde adeta bir duman tabakası oluşturuyor. Trabzon'daki hava kirliliğine neden olan kalitesiz kömürün denetiminin belediye tarafından yapılması gerekmektedir. Hava kirliliği her geçen gün arttığına göre gerekli önlemler alınmadığı veya yetersiz kaldığını görmekteyiz. Göreve geldiğimizde yapacağımız ilk iş olarak doğalgaz ile ilgili yapılan çalışmaları ve programları acilen gözden geçirerek işin uzmanları ve içindeki paydaşlarıyla acilen eylem planı yapılarak doğalgaz kullanımını süratle yaygınlaştırmak olacaktır. "

Abanoz, Trabzon'a giren kömür denetimlerini de sıklaştırarak vatandaşın sağlığını etkileyen hava kirliliği için önlem alacaklarını da sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi