MHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Osman Abanoz, hakkında çıkan haberin altına internet üzerinden yapılan hakaret içeren yorumdan şikayetçi oldu

SAVCILIK İZİNİ SÜRDÜ

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanlığı için MHP’den aday olan Osman Abanoz’un  hakkında bir internet sitesinde adaylığıyla ilgili haber yapıldı. Haberin altına takma isimle yapılan yorum mahkemelik oldu. Şahsın yaptığı yorumda ağır eleştiri ve hakaretler olunca Osman Abanoz, Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na yorumlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan şikayet sonrasında savcılık soruşturma başlatarak internet IP’sinin izini sürmeye başladı.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada yorumun Trabzon Belediyesi’nin Sanayi Mahallesi’ndeki teknik hizmet binasından yapıldığı tespit edildi. Savcılık soruşturmasına devam ederken, yapılan hakaretin belediyeden olmasına şaşırdığını belirten Abanoz, “Hakkımda doğru olmayan ağır bir itham vardı. O sebepten şikâyet ettim. Ama o yorumun yıllardır çalıştığım belediyeden yapılması beni çok şaşırttı ve üzdü. Ben oranın amiriydim. Tazminat davası açacağım. Yorum ve eleştirinin de sınırı vardır ” dedi.
Editör: Haber Merkezi