SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Geçtiğimiz günlerde Rize’nin Kendirli Beldesi ile Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe Köyleri’nin karantina altına alınmasının ardından önceki gün de Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Yukarı Kulaca Köyü karantinaya alınmıştı. Dün de Giresun ve Bayburt’un köylerinde bazı bölgeler karantina altına alındı. Bölgede bir belde sekiz köy karantina altında.

TEDBİR KAPSAMINDA
Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen Köyü’nün, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi. Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada, Çamoluk ilçesinin Karadikmen Köyü’nde, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği belirtildi.

GİRİŞ ÇIKIŞ KAPATILDI
Bayburt’ta da merkeze bağlı Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl köyleri karantinaya alındı. Bayburt Valiliği’nden yapılan açıklamada kararın koronavirüs ile mücadele kapsamında verildiği duyurulurken, “30 Mart tarihinden itibaren karantina uygulamasına geçilerek köylere giriş ve çıkışlar kapatılmıştır” denildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan karantina açıklaması: “Koronavirüs tedbirleri kapsamında; 18 ilimizdeki; 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra olmak üzere toplam 39 yerleşim yerinde uygulanmaktadır.”

Editör: Haber Merkezi