SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - İçerisinde bulunduğumuz çay sezonu ve yaklaşmakta olan fındık sezonu nedeniyle gözler yeniden bu alandaki işgücünü oluşturan Gürcülere çevrildi. Bölgemizin en önemli tarım ürünleri olan çay ve fındığın hasadı için mevsimlik işçi olarak bölgeye gelen Gürcü işçilerin ve işverenlerinin çalışma izni muafiyeti almaları için uyarı yapıldı.

İŞVERENE 10 BİN TL CEZA
Çalışma izni muafiyeti almayan işçilerin kaçak sayılarak sınır dışı edileceği; işverenlerine ise 10 bin lira civarında cezai yaptırım uygulanacağı kaydedildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Web sitesinden yapılacak elektronik başvurunun ardından belgenin, bağlı bulunulan kaymakamlıklardan alınabileceği belirtildi.

EN FAZLA 3 AY
Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu da yaklaşan fındık sezonunda, fındık işçisi olarak çalıştırılacak Gürcü işçilerin ve işverenlerinin bu belgeyi mutlaka almaları gerektiğini vurguladı. Latifoğlu, “Çalışma izni muafiyeti belgesi mevsimlik yabancı işçilerin kayıt altına alınmasını sağlıyor ve en fazla 3 aylık olarak düzenlenebiliyor. Bu belgeyi almayan işçi kaçak sayılıyor ve kendisine de işverene de cezai yaptırım uygulanıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi