Geçtiğimiz hafta sonu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Trabzon’daydı.
Doğduğu; kabinedeki dört bakanı ile övünen şehirde yani.
Aynı zamanda da kendisinden, vaat ve proje müjdesi bekleyen insanların yaşadığı kentteydi Bakan Turhan.
Ancak, günlerce Trabzonlu ile hasbihal etmesine rağmen ne acı ki kendisinden beklenen müjdeleri veremedi.
***
Trabzonlu Bakan Turhan Kanuni Bulvarı için konuştu ve, “Çalışmalar pek çok noktada aralıksız devam ediyor, öngörülen takvim içinde bulvarı tamamlayacağız” demekle yetindi.
Her seçim dönemi vatandaşın önüne büyük bir vaatmiş gibi koyulan ve belki de yarım asır önce bitmesi gereken bir yolun öngörülen takvimde bitirilmesini başarı olarak sundu Bakan Turhan.
Nasıl bir başarıysa artık!
***
Havalimanı için de konuştu Bakan Turhan ve dedi ki: “Ben Trabzon’a söz vermiş olmayayım ama daha yeni bir büyük havaalanı yapılmasını ekibimizle birlikte düşünüyorum. Onun da gelecekte inşallah müjdesini veririz.”
Şimdi sormak gerek…
Bu müjde acaba hangi gelecekte verilecek?
16 yıldır görev başında olan bir iktidar, şehrin en büyük ihtiyaçlarından birisini hayata geçirmek için daha ne kadar geleceği bekleyecek?
Bir de unutmadan; bu sözü Trabzon’a, Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan bir isim veremiyorsa, acaba başka kim verecek?
*** 
Bakan Turhan demiryolu üzerine de konuştu: “İleriye dönük olarak, Trabzon’a Erzincan’dan demiryolu projesi çalışmalarımız devam ediyor. Onu da önümüzdeki çalışma döneminde Trabzon’a kazandıracağız.”
Demiryolunun da yine geleceğe itelendiğini Bakan Turhan’ın ağzından bizzat duyduk.
Hem de o proje, AK Parti’nin belediye başkan adaylarını tanıttığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehre tek vaat olarak sunduğu müjdeydi.
Ne diyelim umutlar başka bahara kaldı demek ki.

***
Ve şehrin olmazsa olmazı Trabzonspor ile ilgili de konuştu Bakan Turhan: “Trabzonspor’a gönül desteğimizin yanı sıra her türlü desteği vermeye hazırız. Trabzonsporumuzdan, taraftarlarını şampiyonlukla tekrar tanıştırmasını ve o mutluluğu tekrar yaşatmasını bekliyoruz.”
Bakan Turhan, 2010-11 sezonunda gasp edilen şampiyonluk kupası ile ilgili bugüne kadar nasıl bir girişimde bulunmuş/ne yapmış keşke bunu da açıklasaydı.
Aynı zamanda, sezon boyunca önüne duvar örülen Trabzonspor için hangi açıklamayı dile getirmiş veya ne gibi bir tepki göstermiş Bakan Turhan?
Keşke bu konularda da iki kelam etseydi.
***
Dedim ya, 4 Trabzonlu bakandan biri Turhan.
Ama görünen o ki, Turhan sadece bir bakan.
Çünkü, kendisi baktığı halde şehrin gerçeklerini göremeyen bir bakan.