Trabzon KTÜ Diş Fakültesinde personel yetersizliği ve yoğunluktan dolayı vatandaşlara verilen randevu tarihleri 3 yıl ve daha uzun süreli olunca vatandaşın tepkisine neden oluyor.  Özellikle reşit olmayan küçük çocuklara verilen randevuların 18 yaşını geçtiği tarihe verilmesi ebeveynleri maddi açıdan sıkıntıya sokarken Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, uygulamaya tepki gösterdi.

HAKLARINI KAYBEDİYORLAR
Kanunların vatandaşı mağdur ettiğini vurgulayan Serdar, “Çocuklarımız 18 yaşını doldurmadan ücretsiz bir şekilde sağlık hizmetinden yararlanabiliyor fakat verilen randevu tarihleri uzun süreli olduğu için çocuklarımız bu hakkını kaybediyor,  ücret ödüyoruz. Ayrıca diş fakültesinde yoğunluğun sebebi sadece vatandaşın fazla talebi olarak görülmemeli, burada personel yetersizliği var. Buna da acil olarak çözüm bulunmalı” dedi.

MEVZUAT NEYSE ODUR
Diş Fakültesi Dekanı Hasan Dinç ise “Evet, vatandaşımız mağdur oluyor fakat devletin uyguladığı prosedür bu yapacak bir şeyimiz yok. Bölgede tek diş fakültesi biziz ve yoğunluk fazla bir hastayla 3-5 yıl uğraştığımız oluyor.” dedi.  Trabzon SGK İl Müdürü Musa Bulut ise, “Randevuların uzun süreli verilme konusunda bizim bir yaptırımımız yok. Fakülte hassasiyet gösterilmelidir. Biz sağlık yardımlarında mevzuata göre hareket ediyoruz.” diye konuştu. guncelgirisi.com
Editör: Haber Merkezi