2017’de Trabzon’da meydana gelen yangın olaylarının yüzde 48’inin sigara ve kibrit (yakıcı madde) nedeniyle yaşandığı tespit edilirken; yüzde 22’sinin elektrik, yüzde 15’inin baca, yüzde 3’ünün ocak-soba-kalöriför, yüzde 2’sinin lpg-doğalgaz ve yüzde 10’nun diğer nedenlerle oluştuğu belirlendi. Bu yangınlarda 39 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi, 2017 yılı boyunca ayrıca 177 trafik kazası olayına müdahale etti. Trafik kazası müdahalelerinde 345 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Aynı yıl içinde 90 asansör kurtarma müdahalesi gerçekleştirilirken, 706 normal kurtarma (asansör müdahalesi haricindekiler) müdahalelerinde de 185 insan ve 521 hayvan kurtarıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, il genelinde konuşlanma çalışmalarını da sürdürüyor. Ortahisar, Akçaabat, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Maçka, Araklı, Sürmene, Of ve Çaykara ilçelerindeki grup amirliği ve müfrezeleri ile Trabzon’un hizmetinde olan İtfaiye Dairesi, Düzköy ve Arsin ilçelerinde grup amirliği oluşturma çalışmalarını da tamamlanma aşamasına getirdi.

Editör: Haber Merkezi