Ordu’da balerin Ceren Özdemir’in katil zanlısı Özgür Arduç'un (35) 14 yıl önce bıçakla ağır yaralayarak hayatını kararttığı genç konuştu. 2005 yılında Dinçer Akçevre isimli kişiyi de telefon satma bahanesi ile kandırıp, o zaman 15 yaşında olan kişiyi bıçaklayan katil zanlısı, yine aynı yöntemle suçunu işlemiş, polis ekipleri tarafından yine aynı bölgede civarda yakalanmıştı. 2005 yılında katil zanlısı Özgür Arduç ile arasında yaşanan olayı anlatan Dinçer Akçevre, 2 yıl tedavi gördüğünü, en büyük hayali olan askerlik vazifesini yapamadığını söyledi.

“VAHŞİCE 12 BIÇAK DARBESİ ATTI”

2005 yılında neredeyse cinayete kurban gidecek olan ve ağır yaralanıp uzun bir tedavi gören Akçevre, “O gün deniz kenarında iken yanımıza geldi, arkadaşım da vardı. Tinerci olduğu için sima olarak tanınıyor. Telefonu satma bahanesi ile geldi. Biz de alırız dedik. Evine kadar gittik, evinin önünde arkam dönükken sırtımdan bıçakladı beni. İki tane ekmek bıçağı ile bıçakladı. Zaten ben orada bayıldım hiçbir şey hatırlamıyorum. Yerde 10 tane daha bıçak atmış. Bunu neden yaptığını bilmiyorum mahkemede de konuşmadı.” dedi.

“BÖYLE BİR SORUMSUZLUK OLAMAZ”

Dinçer Akçevre, Ceren Özdemir cinayeti ile ilgili de şu ifadelere yer verdi: “Ceren Özdemir olayını öğrendiğimde zaten duyduğumda bir adam açık cezaevinden kaçmış. Böyle bir sorumsuzluk olamaz. Bunun iyi hali yok, dosyası belli. 25 sene hüküm yemiş bir insanı neden açık cezaevine atarlar ki? Saçma gelen şey zaten suçluyu açık cezaevine almışsın, oradan firar edip tekrar suç işleyip de kapalı cezaevinde konulduktan iki ay sonra açık cezaevine koymanın mantığını anlamıyorum. Kaçmasının sebebi birilerini öldürmek için kaçmış. Ben de olabilirdim.”

Editör: Haber Merkezi