SONNOKTA ÖZEL HABER - Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği Başkanı Kaya Çakır, dernek yönetim kurulu üyelerinin belediye meclisi üyeliği için Turan Terzi’yi destekliyoruz” açıklamalarına cevap verdi. Dernek olarak kendilerinin belediye meclisine isim önermediklerini belirten Çakır, “Bu arkadaşımız 5 yıldır encümenlik yaptı. Bir tane Bayburtlunun derdine derman olmuş mudur? Bayburtlunun hastasının yatağı olduk, cenazesinin tabutu olduk. Gecem yok gündüzüm yok. Arkadaşlarımız Turan Terzi’ye destek verebilirler. 5 kişi de 500 kişi de destek verebilir ancak Bayburtlulara bir sorsunlar bakalım kimi istiyorlar. Bayburtluya faydası olmayan kişinin encümen olmasına ne gerek var” dedi.

HAYIR’DA HAYIR VAR DİYENLER...
Belediye encümen listesini Bayburtluların belirlemediğinin altını çizen Çakır, “Burada toplumun Bayburtluların çıkarı olmadığı aşikâr. Kişisel çıkarlara da destek vermek zorunda değilim. Biz Erol Birsen’i birkaç kez sadece önerdik. Onun olması için de gereken mücadeleyi veriyoruz. Açık şekilde söylüyorum, olur ya da olmaz ben şahıs olarak Erol Birsen’i sonuna kadar destekleyeceğim. Biz hizmetten, şahısların değil Bayburtluların işinin görülmesinden yanayım. Ancak birileri gibi biz referandumda ‘Hayır’da hayır vardır’ mesajı çekenler gibi değilim. Öyle 3 kişiyi arkana alıp adayım demekle olmuyor. Ha AK Parti kimi alacakmış almayacakmış benim sorunum değil, partilerin sorunu” diye konuştu.

OY VERİRSEM NAMERDİM
“Bayburt’a damgamızı vurmuşuz” diyen Kaya Çakır, şöyle devam etti: Bayburtlular bir kişinin menfaati için kazan kaldırdıysa hodri meydan diyorum. Nisan’da seçim var el mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Bu can bu bedende olduğu müddetçe oyum canımdan çok sevdiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Ama o arkadaşımız encümen olursa da o çok sevdiğim partiye oy verirsem de namerdim. Bir oyum var ancak tek bir telefonla bin oy da kaydırırız biline. Kendisinden başkasına faydası olmayanların gireceği listeye oy verdirmeyiz.

ERDOĞAN: BİZİ İLGİLENDİRMİYOR
Görüşlerini sorduğumuz Bayburtlular Derneği’nin eski başkanı Yaşar Erdoğan ise, “Bu derneğin kendi arasındaki tartışma bizi, hiçbir zaman ilgilendirmez. Dikkate de almayız. AK Parti teşkilatı şehirde yaşayan Bayburtluları temsil etme konusunda Trabzon Bayburtlular Derneği’nden belediye encümeni için isim talepkar olursa yönetim kurulu toplanır isimler üzerinde değerlendirir. Hemşerileri için hayırlı olan isimleri kamuoyuna ve ilgili parti yönetimine görüşünü bildirir” dedi.

Editör: Haber Merkezi