SONNOKTA SELAY SAYKAL - Ordu’da yaşayan Trabzon Şalpazarlı İbrahim Kubilay ve Ezgi Bayraktar çiftinin SMA Tip-1 hastası 17 aylık oğlu Demir Ali bebeğin tedavisinin yapılabilmesi için sayılı günler kaldı. ABD’de uygulanan tedavi için toplam 2,1 milyon Euro’ya ihtiyacı var. Demir Ali için sosyal medya kampanyaları, hayırseverler ve siyasetçilerin desteğiyle 615 bin Euro toplandı ancak, 1.4 milyon Euro’ya daha ihtiyaç var.

ANNE SİTEM ETTİ
Türkiye’nin her yerinden Demir Ali’ye destek yağdığını ancak Trabzonlu olmasına rağmen Trabzon’un Demir Ali’ye sahip çıkmadığını söyleyen anne Ezgi Bayraktar, “Ordu’da belediye başkanları ve milletve- Demir Ali’ye destek olmak için çağrımızı duyurdu. Ordu esnafı bir günlük hasılatını evladımıza bağışladı. Ancak Trabzon, Demir Ali’yi evladı gibi bağrına basmadı. Biz isterdik ki, memleketimiz evladımızı bağrına bassın, sahip çıksın” sözleriyle sitem etti.

6 AYI KALDI
Demir Ali’nin tedavi olabilmesi için 6 ayı kaldığını söyleyen anne Bayraktar, “Oğlumuzun tedavisi için Zolgensma ilacına ihtiyacı var. Başarılı olabilmesi için tedavinin 2 yaşından önce yapılması lazım” diye konuştu.

DEMİR ALİ'NİN 'UMUT KUMBARASI'NA KATKIDA BULUNARAK DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Editör: Haber Merkezi