Yılmaz yaptığı açıklamada, "Pist 29 Ekim'de açılacaktı, uçakların inme aşaması gerçekleşecekti fakat tam teşekküllü, her yönüyle tamamlanmış bir havalimanı istedik. Tahmin ediyorum yıl sonunu bulacak gibi” dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı'nın tüm siyasetçilerin ve devlet adamlarının örnek gösterdiği modern bir havaalanı olduğunu belirten Enver Yılmaz, havaalanından yılda 2 milyon yolcu taşınmasının beklendiğine işaret ederek, şöyle konuştu: “Deniz üzerinde inşa edilen havaalanı 750 bin nüfuslu Ordu ve 450 bin nüfuslu Giresun illerine hizmet edecek ama yılda 2 milyon yolcu taşınması bekleniyor. Zira iki ilin, il nüfusu dışında başta İstanbul olmak üzere dünyanın birçok yerine yayılmış çok yoğun bir nüfusu var.

 Ordu ve Giresun'u bir araya topladığımızda tahmin ediyorum 3 milyona yakın dünyada yaşayan vatandaş vardır. Dolayısıyla 2 milyon rakamını bu şekliyle tavsiye edebiliriz. Ordu-Giresun Havaalanı'nın tamamlanmasını herkes gibi bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah hayal olan bu proje önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Şimdiden Ordu ve Giresunlulara hayırlı olsun
."

YIL SONUNU BULABİLİR


Başkan Yılmaz, üst yapının 29 Ekim'de tamamlanacağını hatırlatarak, "Pist 29 Ekim'de açılacaktı, uçakların inme aşaması gerçekleşecekti fakat tam teşekküllü, her yönüyle tamamlanmış bir havaalanı istedik. Tahmin ediyorum yıl sonunu bulacak gibi. Başbakanımız da geçen hafta havaalanının yıl sonu açılacağını söylemişti" diye konuştu.

Havaalanının belirtilen tarihte tamamlanması için 138 kamyonun gece gündüz denize taş taşıdığını da sözlerine ekleyen Başkan Enver Yılmaz, “Havaalanı inşaatı için ekipler 24 saat çalışıyor. Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin birinci havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı için denize 29 milyon ton taş döküldü. Günde 138 kamyonun tonlarca taş taşıması suretiyle pist inşallah 15 Temmuz'da bitirilecek" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi