SONNOKTA SELAY SAYKAL - Giresun’un Dereli ilçesinde meydana gelen selde evi ile fındığı hasar gören Fatma Kuşluhan’ın (65), içme suyu ve yiyecek yardım dağıtılan bölgeye giderken ayağındaki lastik ayakkabılarla çamurda yürüdüğünü gören görevlilerin kendine vermek istediği çizmeyi ‘evde oturabilirim, çalışanlara’ verin diyerek kabul etmediği ortaya çıktı.

Yaşanan afette davranışıyla insanlık dersi veren Kuşluhan, kız kardeşinin vefatı üzerine 6 yıldır tek başına yaşadığını, fındıktan başka bir geliri olmadığını, bahçesindeki fındığı da selin alıp götürdüğünü söyledi.  

Kuşluhan, “Devletin malı bana haram. Benden önce işyerleri evleri yıkılan insanlar var. Benim babadan kalma bir fındık bahçem var. 6 yıl önce zihinsel engelli kızkardeşim öldüğünden beri yalnızım. Kimsem yok. Selde bahçem de zarar gördü. Başka geçim kaynağım yok. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Köyün yukarısındaki dere buradan geçiyor. Kuşluhan köyündeki babadan kalma derme çatma evim ve fındık bahçem çok zarar gördü. Fındığımın yaprağını sarıp yerim yine devlete ‘bana yardım edin’ demem, mezara girerim yine de diyemem, utanırım” sözleriyle gözyaşı döktü.

Editör: Haber Merkezi