Trabzon’un en önemli sorunlarından biri haline gelen hava kirliliği yaşamı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden MHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Osman Abanoz; “Şehrimize yukarıdan baktığımızda gözle görülen siyah bir duman tabakasının altında kaldığını görmekteyiz. Sağlığımız etkilenmektedir” dedi.

MHP il ve ilçe kadın komisyonu üyeleriyle yaptığı toplantıda konuşan Abanoz; “2007 yılında başlanan doğal gaz altyapı çalışmalarının 6 yıl geçmesine rağmen çalışmaları yapan Aksa Karadeniz doğalgaz firmasının sözleşme yaptığı müşteri sayısı 15.729 kişi, doğalgaz kullanan daire sayısı ise 15.440 kişidir. Doğalgaz çalışmalarının bu hızla gitmesi halinde yıllar alacağı gerçeği ile karşı karşıyayız. Trabzon’da yaşanan hava kirliliği her geçen gün artıyor” dedi.

DOĞALGAZI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ
Abanoz, “Trabzon’daki hava kirliliğine neden olan kalitesiz kömürün denetimi belediye tarafından yapılması gerekmektedir. Göreve geldiğimizde, yapacağımız ilk iş olarak doğalgaz ile ilgili yapılan çalışmaları ve programları acilen gözden geçirilerek işin uzmanları ve içindeki paydaşlarıyla acilen eylem planı yapılarak doğalgaz kullanımını süratle yaygınlaştırmak olacaktır” dedi. mutva.com
Editör: Haber Merkezi