Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’nın ev sahipliğinde bir araya gelen Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beyler Kara, Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek ve Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler,  Samsun ile Sarp arasında demir yolunun bölgeye kazandırılmasını istedi.

Birlik başkanlarınca yapılan ortak yazılı açıklamada, Karadeniz'in kurtuluşunun tren yolu hatlarına bağlı olduğu belirtildi. Tren yolu hatlarının bir an önce hayata geçirilmesinin hem bölge hem de ülke için çok önemli katkılar sağlayacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgeye gerek demir yolu gerekse hızlı tren yolu taşımacılığı başta istihdam olmak üzere ekonomik sorunların çözümünde önemli bir ivme kazandıracaktır. Yaratacağı istihdam olanakları nedeniyle göç veren değil, göç alan iller sınıfına da dahil olunacaktır. Bu durumda da ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel açıdan oluşan basınçlar azalacaktır. Meydana gelen bu oluşum tüm Türkiye açısından daha dengeli bir şehirleşme, yatırım dağılımı, yaşam olanakları ve sosyal adalet açısından daha dengeli bir toplum yaratacaktır."

TESOB Başkanı Metin Kara, “Proje ihalesi yapılmış Erzincan - Trabzon tren yolu hattıyla entegre olacak Samsun - Sarp hızlı tren rotası da olmalıdır. İpekyolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı konumundaki Trabzon’un uluslararası demiryolu ağlarıyla bütünleşmesi kentin ve bölgemizin ekonomik açıdan gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bu açıdan Erzincan – Trabzon demiryolunun bir an önce tamamlanması ve bu yola entegre edilecek Samsun – Sarp hızlı tren rotasının da en azından yatırım planları içine alınması beklentimizdir” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi