TRABZON DEMOKRASİYE BAĞLIDIR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçen hafta yapılan komite seçimlerinde 6. Komiteden meclis üyesi olan Mehmet Atmaca ile seçim sürecini konuştuk. Atmaca, TTSO seçimlerinin Trabzon’a yakışır bir seçim olduğunu belirterek, Trabzon’un kültür seviyesi ve demokrasiye olan bağlılığının bu seçimde görüldüğünü ifade etti. Uzun yıllar siyasette de aktif görev alan Atmaca, 2019 yılında yapılacak seçimlerde tek hedefi olduğunu belirterek, “Mehmet Atmaca olarak 2019 seçimlerinde düşüncem var. İyi bir oy oranıyla Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Devlet Başkanı yapmak. Başka da hiçbir hedefim yok” dedi.

TRABZON’A YAKIŞIR SEÇİM OLDU

Güzel bir seçim oldu. Trabzon’un hem kültür seviyesinin yüksekliğini hem de demokrasiye olan bağlılığını bu seçim sürecinde gördük. Meclis üyeline seçilen 74 arkadaşımız meclis başkanı ile yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerini seçecekler. Bu işlere gönül vermiş aday olacak arkadaşlarımız mutlaka olacaktır. Yeni seçilen meclis üyesi arkadaşlarımızın takdiri ile bunlar olacak. Netice itibariyle geçmişteki arkadaşlarımız şehrimiz için güzel işler yaptılar. Projeler ürettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bir kısmı belki yeniden görev alabilir. Bir kısmı yenilebilir. Perşembe gün yapılacak seçimlerde meclis üyesi arkadaşlar karar verecek. İnşallah ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz kazanacaktır. Seçilen arkadaşlara zor ve meşakkatli görevlerinde başarılar diliyorum.

TOPLANTILARA KATILMALARI GEREKİYOR

Meclis üyelerinin çoğu yenilendi. Mecliste daha bir heyecan olacak. Bu gibi kurumların toplantılarına baktığımızda ilk başlarda heyecan nedeniyle toplantılar kalabalık oluyor. Sonradan maalesef birçoğu gelmemeye başlıyor. 74 kişinin 50’si sürekli gelebilir geri kalanı da iş yoğunluğundan dolayı gelemeyebilir. Siyasette 3 toplantıya gelmeyenin üyeliği düşüyor. Bu gibi kurumlarda da öyle olması lazım.

GÖREVDEN KAÇMAM

Ben Mehmet Atmaca olarak ne siyasette nede ticarette hiçbir yere talip olmadım. Arkadaşlarımızın layık görmesiyle bu görevlere geldim. Bize görev verirlerse elimizi taşın altına koyarız. Benim önceliğim öncelikle siyaseten kentime hizmet vermektir.

FAİZLER DÜŞÜRÜLMELİDİR

Bizim 6. Komitede ki arkadaşlarımızın hepsi bizim kardeşimiz. Bizim komitenin kazananı kaybedeni yok. Mesleğimiz kazandı. İnşaat sektörünün 2017 yılında çok iyi olduğunu söylemek mümkün değil. 2018 yılında ki umudumuz sektörün daha iyi olmasıdır. Faizler çok yüksek. Faizler yüksek olduğu için de konut kredilerinde problemler var. Siyaset ve mecliste ki arkadaşlarımızın faizler konusunda görüşmeler yapmasını bekliyoruz. Faizler biraz daha aşağı düşmelidir. Trabzon’un lokomotiflerinden biri de inşaat sektörüdür.

PLANSIZ İNŞAAT YAPILIYOR

İnşaatlar yapılıyor ama ne kadar ihtiyaç var. İhtiyaç fazlası mı yoksa noksanı mı diye planlama yapılmadan inşaatlar yapılıyor. Kara balta inşaat yapmaya devam ediyoruz. Trabzon’un gerçek ihtiyacı kaç konuttu. Kaç konut satılıyor. Ne kadar konut yapmalıyız. Böyle bir planlama olmadığı için ha bire inşaat yapılıyor. Önümüzde ki dönemde inşaatların planlanması lazım. Maalesef kimse istatistik yapmıyor. Bunun neticesinde sektörümüzde yaşanan sıkıntı tüm sektörleri de etkiliyor.

PROJELER SARSILMAZ

TTSO’nun hayata geçirdiği projeler ilerliyor. Her hangi bir sıkıntı olmayacak. Geçen gün Ankara’da Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile de görüştük. Projelerin devamı için milletvekillerimizle takibini gerçekleştireceğiz. Ticaret Odası Başkanımız Suat Hacısalihoğlu’da takipçisi projelerin sarsıntısı olmaz.

SİYASETTEKİ TEK HEDEFİM CUMHURBAŞKANIMIZ

Mehmet Atmaca olarak 2019 seçimlerinde düşüncem var. İyi bir oy oranıyla Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Devlet Başkanı yapmak. Başka da hiçbir hedefim yok. Kesinlikle belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylığı düşünmüyorum. Kulislerde ismim geçiyor. İsmimi zikreden arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı ve milletvekilliği hevesliğim yok. Allah’ü Teâlâ yazmışsa onu bozamayız ama son derece samimiyim beni tanıyanlarda bilir kesinlikle niyetim yok. Şehrimi seviyorum. Şehrimin insanlarını seviyorum. Herkese de saygı duyuyorum.

SÖYLEŞİ: BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: Haber Merkezi