Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve gelişinin 4. yılında Trabzon basınını Sema Doğan Parkı’nda ağırladı. Mevcut projelerinin durumunu ve yeni projelerini kamuoyu ile paylaşan Çimen, “Yaptıklarımız ortada yapacaklarımız kafamızda. Bugüne kadar ortaya her ne koymuşsak şehrin bir adım daha ileri gitmesine vesile olduk. Daha önce tekrar ettiğimiz gibi tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmazmış. Bizim bu şehrin tarlasında izimiz harmanında da yüzümüz var” dedi.

ÜNİVERSİTELİ ŞEHİR
Yapılan hizmetlerle 4 yıl gibi bir zamanda Gümüşhane’yi iyi bir noktaya getirdiklerinin altını çizen Çimen, “Gümüşhane her geçen gün hedeflenen projeleri ile gelişmeye devam ediyor. Bütçemiz 40 milyondan 90 milyona çıkmıştır. Belediye çalışanı sayımız 200’den 500’e çıkmıştır. Nüfusumuz 30 binden 60 bine çıkmıştır. Bir yıl içinde dört ödül aldık. Üniversitenin katkısı ise kaçınılmazdır” diye konuştu.

41 VAAT 45 PROJE
Başkan Çimen, açıklamalarının ardından basın mensupları ile istişarede bulundu. Konuşma ve sunumun ardından sorucevap şeklinde geçen toplantıda 2014 yılında 41 proje vaat ettiklerini, bugüne kadar toplam 45 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çimen, vaat ettikleri projelerden 12’sini yapamadıklarını söyledi. Çimen, “Göreve geldiğimizde 27 milyon borcu vardı. Yatırım yapmayan, yalnızca çalışanların parasını ödeyen bir belediye idi. Bunun içerisinde 12 milyonun üzerinde piyasa borcu vardı. Biz bu borçları telafi ettik. Yaklaşık 40 milyon civarında kredi borcumuz var. Şuanda da 20 milyon civarında da piyasaya borcumuz var” diye konuştu.

2019 SONRASI PROJELER
Mevcut projelerinin ardından başlanacak olan projelerini “kamyon ve tır garajı, Bağlarbaşı mahallesi toplu konur projesi, şehirlerarası otobüs terminali, Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde sokak sağlıklaştırmaları” olarak açıklayan Başkan Çimen, 2023 vizyonuna uygun 2019 sonrasındaki projeleri ise şöyle sıraladı: “Fatih sultan mehmet meydanı, havaray raylı sistem, kemaliye camii ve meydan, tünel kale park, canca kalesi seyir terası, Karşıyaka mesire alanı, Sebahattin aytaç konağı, gençlik parkı cami ve meydan, kuşakkaya cam teras, kent meydanı kentsel yenileme, seyir parkı restorantı, şehir hamamı, güneş enerjisi tarlası, transit yol kenarı oturma alanları.”

İŞTE ÇİMEN’İN PROJELERİ
GENÇLİK PARKI PROJESİ

Gençlik Parkı Projemizin temelini Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın katılımıyla 19 Mayıs 2015 tarihinde attık. Yapımı hızla devam eden Gençlik Parkı inşaatımız yüzde 80’in tamamlanması ile birlikte bitme aşamasına geldi. Teleferik projemiz ile Gençlik Parkı’ndan Karşıyaka Tabiat Parkı’na ulaşım sağlanacak Kardeş Belediyemiz olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde projemizin peyzaj ve sosyal alanları yaklaşık 2 milyon lira bedelle yapılacak.

HARŞİT ÇAYI: Devlet Su İşleri ve Belediye olarak ortak yürüttüğümüz Harşit Çayı Islah projesi tamamlandığında Harşit Çayı şehrimizin gerdanlığı haline gelecek. Şehrimize gelen herkes Harşit Çayı etrafında rahatça gezerek zaman geçirebilecek. Harşit Çayı Dere Islahı Projesi ile birlikte Belediye olarak 73 parselde kamulaştırma yapacağız. Bu kamulaştırmaların toplam tutarı; 30 milyon 738 bin 960 TL’dir. Bu bedelin Belediye kaynakları ile karşılanması mümkün değildir.

KENT PARK PROJESİ
Çamlıca Mahallesi’nde yapımında devam ettiğimiz projemiz, 144 dönüm alanda içerisinde yürüyüş parkurları, piknik alanları ve seyir kulesinden ibaret olup, toplamda bin 500 m²’lik bir inşaat alandan oluşuyor. Projenin ihalesi 29 Haziran 2015 gerçekleştirildi. Kent Park ve Hayvan Barınağı’nın yapımına devam ediliyor.

ÖRNEK MAHALLE
Yeni Mahalle ve Hasanbey mahallelerimizde uygulamaya koyduğumuz “Örnek Mahalle” projelerimiz devam ediyor. Yüzde 40’ı tamamlanan projede, yol, kaldırım çalışmaları, peyzaj düzenlemeleri, sosyal tesis alanında arazi dolgu işlemleri, Gümüşhane evi modelinde muhtar-taziye evi yapımı, çocuk parkı ve oturma alanları, Yunus Emre Cami ön kısmında bulunan cami şadırvanında peyzaj düzenleme çalışmaları tamamlanmak üzeredir.

KARŞIYAKA TABİAT PARKI
Karşıyaka Mahalleside 84 hektarlık alana kurulacak ‘Karşıyaka Tabiat Parkı’ hayata geçiyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu, 2 Ekim 2015 tarihindeki ziyareti sıranda buranın Gelişim Planı da onaylandı. Projenin ihalesi gerçekleştirildi.

MODERN PAZAR YERİ
Kıbrıs Çarşısı’nda yapacağımız Pazaryeri projesinin yapım işini yaklaşık 10 milyon lira maliyetle 22 Temmuz 2015 günü ihale ettik. İhalesini yaptığımız fore kazık işinin tamamlanmasının ardından Nisan ayında projemizin yapım işine başlayacağız. Kademe kademe yükselen bir yapıya sahip olan ve yaklaşık 12 bin 650 m²’lik bir yapı alanı olan projede; 115 araçlık otopark, Belirli günlerde pazarcıların tezgahlarını açabileceği 2 bin 970 m² kapalı, 700 m²’lik açık pazar alanı, Her gün açık bulunacak olan 22 adet dükkan Her türlü ihtiyaca karşılık verebilecek 790 m²’lik çok amaçlı salon yer alıyor.

İTFAİYE BİNASI
Belediyemize yeni İtfaiye Müdürlüğü Hizmet binası kazandıracağız. Projemize kapsamında 2 bin 500 metrekarelik kapalı alan ile 8 itfaiye aracının rahatlıkla yer alacağı şekilde tasarlandı. Alan temizleme çalışmasına başladığımız projemizin ihalesi 2016 Mart ayının sonunda yapılacak.

ZEKİ KADİRBEYOĞLU KONAĞI
Süleymaniye Mahallemizde bulunan ve daha önce restorasyonu tamamlanan Zeki Kadirbeyoğlu Konağı’nın peyzaj düzenleme çalışmalarını ihale ettik. Çalışmalara başlandı.

KÜLTÜR VE TURİZM YOLU
Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi Sarı köprü mevkisinden başlayarak Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi camisine kadar olan çevre yolu hattı boyunca düzenlenecek olan ‘Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi’ hayata geçirilecek.

Editör: Haber Merkezi