Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Vahit Olgun ve yönetim kurulunun düzenlediği 11. Tanıtım Günleri’ne siyasetin önde gelen isimlerinin de büyük ilgi göstermesiyle yoğunluk yaşandı.

Açılış konuşmasını yaparak katılımcılara teşekkür eden GÜDEF Başkanı Vahit Olgun etkinliğe katılan MHP İstanbul Milletvekili ve TBBM Başkan Vekili Celal Adan ile CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’ye özel dokumalı Kelkit kilimiyle Türk bayrağı ve heybe ederek sürpriz yaptı.

BÜYÜK İLGİ VARDI
Gümüşhane ilçe belediyelerinin açtıkları stantlarda ilçelerin ürünlerinin tanıtımı yanında ilçe ve il kültürünün yaşamının da yansıtılması büyük ilgi gördü.

Kuşburnu, pestil ve kömenin yanı sıra özellikle Kelkit, Köse, Şiran ve Torul ilçelerinde yetişen Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli meşhur kuru fasulye ve nohudun pişirilerek halka dağıtılması da çok ilgi gördü ve beğenildi.

Etkinlik alanını dolduran binlerce halk yöresel ürünlerden alış veriş yaptıkları gibi meşhur Kelkit ve Şiran dönerine de hücum ettiler.

Etkinlik süresince THM’nin güçlü sesi Özcan Türe, Hüseyin Kaya, Cemal Kaya, Yavuz Tonyalı, Koliva, Onur Akgül ve Orhan Hakalmaz’ın sahne performanslarıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlence devam etti.

Editör: Haber Merkezi