İHALE 25 ARALIK’TA

Trabzon, yıllardır beklediği demir yolunu Erzincan’dan beklerken Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Samsun-Ordu demir yolu için etüt projesi ihalesine çıktı. TCDD Satın Alma ve Stok Kontrol Dairesi Başkanlığı, 25 Aralık’ta Ankara’da proje ihalesini yapacak. İhaleyi alacak firmadan etüt, proje, mühendislik ve danışmanlık hizmeti alınacak.

HANGİSİ YAPILACAK?

Samsun-Sarp demir yolu hattının bir bölümünü oluşturan Samsun-Ordu demir yolunun tamamlanmasının ardından aynı şekilde demir yolunun Trabzon’a da gelebileceği ifade ediliyor. Ancak Erzincan-Trabzon demir yolunun kesinleştiği ve öncelikli olarak bu demir yolu hattına karar verildiği ifade edilmiş ve bu hattın da etüt proje ihalesi yapılmıştı.

BÖLGEDEN FARKLI SESLER

Hatırlanacağı üzere 2 ay önce demir yoluyla ilgili Bayburt ve Rize’den ilginç çıkışlar gelmişti. Bayburt Valisi Cüneyt Epcim “Erzincan’dan bağlanacak tren konusunda bir ihale yapmadık. Yakın zamanda da gündemde değil.” derken RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ise “Erzincan-Trabzon demir yolunun bölgeye kazandıracağı hiçbir şey yok. Yapılacaksa Samsun-Sarp arasında yapılsın.” demişti.

Editör: Haber Merkezi