Soylu geçmiş olsun dileklerini iletti

İçişleri Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Havalimanı'na iniş esnasında pistten çıkan uçakla alakalı sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kazada tüm yolculara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Soylu sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Trabzon Havaalanı'na bu akşam iniş esnasında pistten çıkan uçağın yolcularında herhangi bir sağlık sorunu yok. Allah’a şükürler olsun. Geçmiş olsun”

Ustaömeroğlu’nun tespiti

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Trabzon Havalimanı'na iniş esnasında pistten çıkan uçakla alakalı sosyal medya hesabından ilginç açıklamalarda bulundu. Bazı tespitlerde ve eleştirilerde bulunan Ustaömeroğlu şu ifadeleri kullandı: “Trabzon her şeye rağmen bu kazayı ucuz atlattı diyebiliriz. Şükürler olsun. Çünkü insan hayatının bedeli yoktur. Şimdi birçok sebep ortaya atılacak, bilen bilmeyen herkes konuşacak, ukalalık diz boyu olacak.  Amatör ve hobi kaynaklı havacılığımdan dolayı bana bile birçok soru soruluyor. Ben uzman değilim. Profesyonel değilim. Ama hissettiğimi ve sebep olarak gösterilebilecek olasılıkları haddimi bilerek alçak tonda söylemeye çalışıyorum. Bunların hiç biri kesin bir yargı değildir. Olamaz da. Aynı günün sabahı biz de aynı şirkete ait uçakla Ankara'ya gelmiştik. Son derece keyifli bir yolculuktu.  Geleyim esas meramıma; özellikle Doğu Karadeniz kentlerimize mensup yolcularımızda bir kural dinlememe hastalığı vardır. Uçak personeli anonsunu yaparken dahi sanki konuşan pilot ya da hostes değilmiş gibi bu yolcular anonsa konu hiç birşeyi dinlemeden emniyet kemerlerini çözüyorlar, ayağa kalkıyorlar, başüstü bagajları açıyorlar, telefonla konuşuyorlar vs… Ve bütün bunları dün gece yaşanan kaza öncesindeki pozisyonlarda yapıyorlar. Umarım ve ümit ederim ki bu kazadan bu kural dinlemez insanımız bir ders çıkarmış olsun.  Hiç zannetmiyorum ama yine de ümidimi korumak istiyorum”

Kuru: ‘Pembe tablo çizmeyeceğiz’

TÜRKAV Trabzon Şubesi geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulunu gerçekleştirmişti. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Kenan Kuru, delegelerden güvenoyu alarak başkanlığa tekrar seçilmişti. Kuru açıklamalarda bulunarak “Ekonomideki gelişmelere ilişkin farklı yorumlar ve görüşler olmaktadır.  Kamu Çalışanlarının ekonomik haklarına dair uygulamalarda masanın bir tarafında kuruluş amacında Kamu Çalışanlarının hak ve menfaatini korumak olan sorumlu noktada olan sendikalar pembe tablolar çizerken, Kamu çalışanlarının meselelerine çözümü için görüş ortaya koyan vakfımız TÜRKAV, çizilen bu pembe tablolar yerine acı gerçeklerin görülmesine dikkatleri çekmektedir” dedi.

Çaykara'da Kanık aday oldu

Daha önce Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar odası başkan yardımcılığı görevinde bulunan Ali Osman Kanık, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığın Genel Kurulunda başkan adaylığını açıkladı. İlçedeki esnafların sesi olacağını ifade eden Kanık, “Esnaflarımızın hakkını aramak, daha kaliteli hizmet etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını layıkıyla yerine getireceğini ve ilçeye hizmet etmek için tüm mesaisini harcamaya hazırım; oturan başkan değil, çözüm üreten, çalışan başkan olacağım ve en önemlisi esnafımızın sesi olacağım. Bizler, esnafımızın yanında sorun odaklı değil, çözüm odaklı şeffaf bir yönetim için bu yola çıkıyoruz. Tüm esnaflarımızın desteğini bekliyorum” dedi.

Dernekpazarlılardan örnek hareket

Dernekpazarı ilçesinde toplanan bir kamyon dolusu yardım malzemesi, Suriyeli sığınmacılara gönderildi. Dernekpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde kaymakamlık ve belediye desteğiyle düzenlenen ve 15 gün süren yardım kampanyasında, giysi, kırtasiye ve benzeri malzemeler toplandı. Türlerine göre düzenlenip kolilenen yardım malzemeleri kamyona yüklenerek, Suriyeli sığınmacıların barındırıldığı kampa gönderildi.

Editör: Haber Merkezi