Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Gürcistan'ın ekonomisinde hareketlilik sağlamak için yaklaşan turizm sezonunda Türkiye'den daha fazla turist çekmeyi planladığını bildirdi.

Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gürcistan'ın son yıllarda turizmde ivme kazandığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batum'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Batumi Expo 2014 Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarına en fazla katılım Türkiye ve özellikle Doğu Karadeniz'den oldu. Fuara Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, İran, Ukrayna, Polonya, Ermenistan ve Çin'den de katılım sağlandı. Batum'da herkes turizm sezonunun açılmasını bekliyor. Türkiye, Batum'u ziyaret eden yabancı ülke turistleri arasında birinci sırada. Batum'da iki yıl içinde 5 yıldızlı otel sayısı 10'u bulacaktır."

Hacısalihoğlu, Gürcistan ile Türkiye arasında turizmin yanında ticari alanda da güçlü bağlar bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gürcistan'ın toplam nüfusu 4,5 milyona yaklaşıyor. Aramızdaki Sarp Sınır Kapısından ise bir yılda 6.4 milyon kişi karşılıklı geçiş yaptı. Gürcistan ile turizmde çok mesafe aldık ancak Gürcistan'a gümrüklerden giriş yapanların üzerinde ilaç bulundurulmasına izin verilmemesi ve bu konudaki hapis cezalarına varan uygulamalar iyi ilişkileri etkiledi. Elbette her ülke kendi yasaları ile ülkesinde tedbirler alabilir ancak insan yaşamını etkileyen kişisel ilaçlara gümrüklerde el konulması doğru değildir. Bu tür uygulamaların karşılıklı iyi niyet ile çözümlenmesinden yanayız."
Editör: Haber Merkezi