Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şef olan Mehmet Turan, 1995 yılından 2005 yılına kadar Oymalıtepe İlkokulu’nda hademelik yaparken okumanın yaşı yoktur diyerek hem yarım bıraktığı eğitim hayatını tamamladı hem de görev kademesini yükseltti. Açık öğretimden eğitimini tamamlayan Turan sırasıyla hademe, şoför ve veri alma kontrol şefliğinde memur olarak görev almak için görev yükseltme sınavlarına girdi ve hepsinde başarılı oldu, son durağı ile milli eğitimde şeflik oldu. cratosslot

ÖĞRENCİLERE ÖRNEK
16 yıl aradan sonra okumaya karar verdiğini belirten Turan, “1979 yılında maddi imkansızlıktan okumayı bıraktım fakat içimde uhde kalmıştı. Hademe olarak eğitim camiasına girdim sonrası ise geldi.  Açık öğretimden liseyi ardından 2 yıllık üniversiteyi bitirdim ve görev yükseltme sınavlarıyla buraya kadar geldim. Eski dostlar olsun ve o zamanın öğrencileri olsun şu anda gördüğünde şaşırıyorlar.  Öğretmen arkadaşlarımız ‘Öğrencilere seni örnek olarak göstereceğiz’ diyor, çok mutlu oluyorum” dedi. 

DOSTLAR SAĞOLSUN
Turan şöyle devam etti: “Hem çalıştım hem de sessiz sedasız bir şekilde okudum. Çalıştığım kurumlar eğitimle alakalı olunca ben de okumak istedim zaten önceden kalan bir uhde vardı. Bunu da ortadan kaldırmış oldum. O zamanlar hem hocalarımız hem de dostlarımız sağ olsunlar her konuda destek oldu. Okumanın yaşı olmadığı gibi istedikten sonra birçok engeli de Allah’ın izniyle aşabiliyorsunuz.”
Editör: Haber Merkezi