ŞEHİR KARARDI

Trabzon’da son dönemde sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Geçtiğimiz hafta şehrin tümünde teknik bir arızadan verilemeyen elektrikler dün yine kesildi. Şehrin 9 ayrı mahallesinde sabah 05.00-13.00 saatleri arasında elektrikler planlı bir şekilde verilemezken, bazı mahallelerde de sebepsiz elektrik kesintilerinin yaşandığı ifade edildi.

SEBEPSİZ KESİNTİLER

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin web sitesinde 7’si Ortahisar, 2’si de Yomra olmak üzere 9 ayrı noktada elektrik kesintisinin olacağı duyuruldu. Kurum kesintilerin sebebini ise ‘Şebeke işletmecisi’ olarak açıklarken, çağrı merkezini arayan vatandaşlar çelişkili ifadeler karşısında isyan etti. Hanelerinde elektrik olmayan vatandaşlar, “Mevcut bir çalışma yoktur” uyarısına tepki gösterdi. 

BAKAN UYARMIŞTI

Trabzon’da son dönem sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdirirken, kesintilerin sebebinin altyapı yetersizliği olduğu belirtiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise, geçtiğimiz yıl elektrik dağıtım şirketlerinin denetlenip, karne verileceğini belirterek, şirketleri müşteri memnuniyeti için gereken adımları geciktirmemeleri konusunda uyarmıştı.

Editör: Haber Merkezi