Bir tarafta yaylalardaki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla yaylalardaki evlerin yıkımı sürerken diğer tarafta Gölyanı yaylasının imara açılması teklifi meclis gündeminde tartışıldı.

İl Genel Meclisi Strateji Planlama Komisyonu’nun hazırladığı raporu okuyan Katip Üye Ömer Bayram; “Giresun İlinin ve ilçelerinin tarihi ve turistik yerlerinin araştırılıp belirlenmesi ve bu yerlerin mera ve sit alanından çıkartılarak turizm bölgesi ilan edilip,imara açılıp turizmciye tahsis edilmesi turizm açısından önemlidir. Buna Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyüne bağlı Gölyanı Yaylası'nın imara açılıp turizm bölgesi ilan edilmesi için gerekli çalışma yapılmalıdır” dedi.

Komisyon raporu üzerine söz alan CHP Bulancak İl Genel Meclisi üyesi Ömer Mustafa Yılmaz ise, bir tarafta yaylalardaki yapılaşmalar yıkılırken diğer tarafta bir yaylanın imara açılmasındaki çelişkiye dikkat çekti.

Yılmaz “Yaylalarımızın doğasının bozulmasına neden olacak bu teklifi kabul edemeyiz edilemez. Hangi düşünceyle böyle bir teklif hazırlanmıştır bilemiyorum. Ancak Giresun Kalesi, Giresun Adası’nın imara açılmasına nasıl karşı çıkılıyorsa Gölyanı yaylası da korunması gereken bir doğa harikasıdır.

Bir tarafta yaylalardaki evler yıkılacak diğer tarafta Gölyanı yaylası gibi bir doğa cenneti imara açılması gündeme geliyor. Bu hayret verici. Bu yaylamızdaki gölün içinin temizlenmesi, yollarının asfaltlanım turizme kazandırılması gerekirken imara açılmasına karşı çıkıyorum
” diye konuştu.

AK Parti İl Genel Meclis üyesi Fikret Karaaslan ise “Söz konusu Gölyanı yaylası turizme kazandırılması adına imara açılacaktır. Ayrıca bu yaylamızın tamamı değil gölün çevresi imara açılacaktır ve imara açılacak alan iki dönümlük bir yerdir” ifadelerini kullandı.

CHP İl Genel Meclisi Ömer Mustafa Yılmaz’ın eleştirilerini dikkate alan Meclis Başkanı Mürşit Gürel ise “Komisyonumuz tarafından hazırlanan raporda yer alan imara açılması önerisini düzelterek 'SİT Alanı olan Gölyanı Yaylası'nın turizm alanına dönüştürülmesi olarak oylamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Düzeltilerek yapılan oylamada ise AK Partili meclis üyelerinin önerisi oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi