Özel bir televizyon kanalında  canlı olarak yayınlanan “Akıl Çemberi” adlı programın konuğu olan İç Hastalıkları ve Kan Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, Samsun ile ilgili dikkat çekici bir ifade de bulundu.

VATANDAŞLAR HABERİN DOĞRU OLUP OLMADIĞINI SORGULADI
Çetiner, canlı yayında ‘Samsun’da süper bulaştırıcı vardı’ deyince sosyal medya kullanıcıları olayın doğru olup olmadığı noktasında açıklama istedi.

‘UMREDEN GELEN DEDESİNDEN BULAŞTI’
Çetiner, “Samsun’da süper bir bulaştırıcı vardı. Detaylarını söylemeyeyim” dedi. Bu sırada programın moderatörlüğünü yapan Başak Şengül’ün “Nerede?” diye sorması üzerine ise, Prof. Dr. Çetiner,  “Türkiye’de. Dedesi umreden geldiği zaman ondan kapıyor. Bir büyük alışveriş merkezinde çok işlek bir hamburgecide çalışıyor çocuk. Ve onlarca insanı enfekte etti” dedi.

Kısa sürede sosyal medyada yayılan bu görüntüler sonrasında vatandaşlar AVM ve hamburgeciyi tespit etmeye çalıştı.

VALİDEN AÇIKLAMA: BÖYLE BİR DURUM YAŞANMADI
Videonun sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, iddianın doğru olmadığını dile getirdi.

Vali Kaymak paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

* Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yayınlanan ‘Samsun’da süper bulaştırıcı var’ başlıklı haber doğru değildir.

* İlimizde böyle bir durum yaşanmamıştır. Ülkemizin içinden geçtiği bu hassas dönemde lütfen resmi kurumlar tarafından yapılmayan açıklamalara itibar etmeyelim.

(Sözcü)

Editör: Haber Merkezi