ÇOMÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Karadeniz’deki petrol arama çalışmalarının yanlış yönde ilerlediğini belirterek, “Karadeniz’de petrol de var doğalgaz da. Eğer yoksa, diplomamı yakarım” dedi

DİPLOMAMI YAKACAĞIM

Karadeniz’in tabanında donmuş metan gazı olarak bilinen gazhidrat bulunduğunu ve bunun varlığının, bölgede petrol ve gaz olduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Perinçek, “Fakat bugüne kadar yabancı şirketler ve TPAO dahil hiçbir şirket, Karadeniz’de yapılması gerekeni yapmadı. Fırsat verilsin, elimden geleni yapayım. Buradan ilan ediyorum. Eğer bu hayalimizi gerçekleştiremez, başarıyı yakalayamazsak, diplomamı yakacağım” diye konuştu.

İŞLENMEYİ BEKLEYEN ELMAS GİBİ

Bugüne kadar yabancı şirketler ve TPAO dahil hiçbir şirketin Karadeniz’de yapılması gereken araştırmayı tam manasıyla yapmadığını iddia eden Perinçek, “Keşfedilmesi beklenen petrol, Karadeniz’de suyun altında bıkmadan usanmadan bizi beklemeye devam ediyor. Karadeniz’in 21 ayrı noktasında, derinliği bin 213 metre ile 5 bin 645 metre arasında değişen kuyuların jeolojik bilgisi var. Bu kuyu verisi bizim için bir hazine, işlenmeyi bekleyen elmas gibi” dedi.

Editör: Haber Merkezi