Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (Ktü) Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin 42. yılında basın açıklaması yapan grup ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Polis ve özel güvenlik ekipleri, olayları büyümeden kontrol altına aldı.

Ktü kampüsü içerisinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 42 yıl önce idam edilmelerini slogan atarak protesto eden Öğrenci Kolektifi adlı grup, yürüyüş sırasında karşıt görüşlü öğrencilerin taşlı ve şişeli saldırısına uğradı. Gruptaki öğrenciler taş ve şişelerin kendilerine isabet etmemesi için sağa sola kaçışırken, çevrede bulunan polis ve özel güvenlik ekipleri olayları kısa sürede kontrol altına alarak büyümesini önledi.

Öğrenci Kolektifi üyesi grup, daha sonra tekrar toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Seda Kenanoğlu, "Bugün emperyalizme ve oligarşiye karşı tam bağımsız Türkiye şiarıyla yola çıkan üç fidanın dar ağacına götürüldüğü Deniz Gezmiş'in, Yusuf Aslan'ın, Hüseyin İnan'ın bedenlerini bu halka feda ettiği mücadelelerinin tarihe yazıldığı gündür" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Editör: Haber Merkezi