Akçaabat Kart'la Akçaabatlılar daha avantajlı Akçaabat Kart'la Akçaabatlılar daha avantajlı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun için uyarıda bulundu.

Bugün akşam saatlerinden itibaren belirlenen illerde 600 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Zamanla havanın soğumasıyla birlikte yarın ilk saatlerden itibaren kar yağışlarının kuyu kesimleri dahil olmak üzere görüleceği ve 100 metre üzeri yükseklerde de kuvvetli olacağı ifade edildi.

Bugün 18:00’de başlayabileceği ifade edilen karla karışık yağmur ve kar yağışının yarın 20:00’ye kadar sürmesi bekleniyor. Çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları da muhtemel riskler olarak görülüyor.

MGM tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun'da 600 m üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Zamanla havanın soğumasıyla cumartesi günü ilk saatlerden itibaren kar yağışlarının kıyı kesimler dahil olmak üzere görüleceği, 100 m üzeri yükseklerde de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Editör: Esra Nur Pervan