İzmir’de yaşayan 50 yaşındaki Gürsel Tosun, mide ağrıları nedeniyle bir süre önce geldiği Trabzon'daki Özel Yıldızlıgüven Hastanesi’nde yapılan muayenesinde midesinde taşlaşmış gıda tespit edildi. Tosun'un midesindeki taşlaşmış gıdalar gerçekleştirilen ameliyatla alındı.

Konuyla ilgili bilgiler veren Özel Yıldızlıgüven Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Akbaş, bu rahatsızlığının çok az görüldüğünü söyledi. Akbaş, “Hastamız normalde İzmir’de yaşıyor. Hastanın geçmeyen mide ağrılarının olması üzerine hastamız 1 hafta önce İzmir’den kalkarak bize geliyor biz de endoskopisini yapıyoruz. Midesinde çok nadir rastlanan taşlaşmış gıdaları görüyoruz. Endoskopi Sahabet olarak kırılması çok zor bir parçaydı. Sonra ameliyata almaya karar verdik. Ameliyata aldık, taşı çıkardık hastamız şu an çok rahat. Eski ağrıları tamamen kayboldu” dedi.

Gıdaları yerken iyice çiğneyip sindirmek gerektiğini kaydeden Akbaş, “Mide de taş oluşmaması için iyi çiğnemek çok önemli. Geçen bir hasta aldık takma dişi vardı portakal yerken birkaç dilim birden yutmuş. İnce bağırsaklarda tıkanıklık olmuş. Lahana, pazı gibi gıdaları sindirmeden yenince mide içerisinde kitle şeklini almış oluyor. Zaman içerisinde taş şeklini alıyor. Hastada mide ağrıları oluyor” ifadelerini kullandı.

50 yaşındaki Gürsel Tosun ise, “Allah'a şükürler olsun sağlığıma kavuştum. Bitmeyen ağrılarım vardı. Ahmet Bey’in sayesinde kurtuldum. Şu anda çok iyiyim. Midemde ağrı ve yanma vardı” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi