Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ve İller Bankası Trabzon Bölge Müdürü Hakan Çolak, 3 Mayıs 2014 Cumartesi günü Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'i makamında ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve İller Bankası Yöneticileri, Başkan Çimen'i tebrik edip, yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde; Dere ıslah çalışmaları, Bahçecik Barajı, Şehir İçme suyu projesi ve kanalizasyon gibi Gümüşhane'nin önde gelen önemli sorunları istişare edildi.

Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, daha önce Gümüşhane'yi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin 2500 konut projesi sözünü hatırlatarak, en kısa zamanda Gümüşhane'nin konut ihtiyacı sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Balta, Gümüşhane Belediyesinin her zaman yanında olacaklarını ve Başkan Çimen'e destek vereceklerini ifade etti.

İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ise yaptığı açıklamada; Proje aşamasında olan Bahçecik Baraj suyuna alternatif olabilecek, Gülaçar'dan temin edilen su ile, şehir içme suyu şebekesine kaynak oluşturacaklarını belirtti. Dedeoğlu, Gümüşhane'ye temiz ve kaynak sıkıntısı olmayan su getirmenin planlamasını yaptıklarını ifade etti. Harşit çayı kenarındaki kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacaklarını da ifade eden Dedeoğlu, yakın bir zamanda Gümüşhane'de kanalizasyon probleminin kalmayacağını belirtti.

İller Bankası yöneticileri ile sürekli istişare halinde olduklarını ifade eden Başkan Çimen: "Kendileriyle yaptığımız görüşmede şehrimizin kanalizasyon ve şehir şebeke suyu probleminin çözüme kavuşturulması noktasında da bize her türlü destek ve katkı sağlayacaklarını ifade ettiler. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Muhammet Balta ve İller Bankası Yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Bize sağlayacakları her türlü destek ve imkânlar için kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra Başkan Çimen Gümüşhane'nin sorunlarını içeren brifing dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'ya verdi.

Ziyarette Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ahmet Can ve Ak Parti Gümüşhane Yöneticileri hazır bulundu.
Editör: Haber Merkezi