Rize merkeze bağlı Kendirli beldesinde yapılması planlanan stat inşaatının mahallenin kaymasına neden olduğu iddia edildi. Beldenin Orta Mahallesi'nde stat çalışmalarının başlamasıyla toprakta çökmeler olduğunu, evlerin yan yatmaya başladığını ve mezarların yönlerinin bile değiştiğini dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerin mağduriyetlerine duyarsız kaldığını iddia etti.

Mahalle sakinlerinden Adem Alkılıç, yaptığı açıklamada "Bu stat inşaatından dolayı zarar gördü evim. Müracaat edince Ankara’dan insanlar geldi, ilgilendiler. Vali AFAD müdürünü aradı müdür de ‘327 bin liraya ev verelim' diyor. Bizim onu ödeyecek bir durumumuz yok, ödeyebilenler aldı zaten. Burada bir mağduriyet var, bizim evlerimize hiç değer vermiyorlar. Tehlikeyi göze alarak eve girip çıkıyoruz, diğer türlü mümkün değil.” dedi.

DEVLETTEN YARDIM BEKLİYORUZ
İnşaattan önce zemin etüdü yapıldığında fora kazık çakılmadan inşaatın başlatılmaması gerektiğinin söylendiğini fakat uyarıların dikkate alınmadığını iddia eden Alkılıç “Ankara’dan gelen arkadaşlar burada inceleme yaptılar. Burası 200 yıl önce kaygan bir yermiş fakat oturmuş. Stat inşaatının başlamasıyla da tekrar tetiklemiş. Buranın zemin etüdü yapıldığı zaman kazık çakılmadan burada hiçbir işlem yapılamayacağını mühendisler söylemiş fakat sağ olsun arkadaşlar biz bu duruma düştükten sonra kazık çakmaya başladı. Devletten bu konuda yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi