Olağanüstü kurultayı talebini değerlendiren  CHP’li Şahin’den çok konuşulacak açıklamalar:

CHP Trabzon İl Örgütü’nün önemli isimlerinden Ortahisar Belediyesi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, olağanüstü kurultayı ve CHP Trabzon’dan 11 kurultay delegesinin imza vermesini değerlendirdi. Şahin, kurultay zamanlamasının yanlış olduğunu savunarak çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Şahin, “Sayın Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü gerçekleştirdiği zaman bütün partililerimiz veya partiye sempati duyanlar onu göklere çıkarmıştı. Ama bizim partiyi çok fazla havaya sokuyorlar” dedi. Şahin partinin başına kim geçerse geçsin sağ seçmenden oy alabilmenin zor olduğunu da sözlerine ekledi. 

İşte Şahin’in açıklamaları:  

SAĞ SEÇMEN OY VERMEZ

Açık konuşuyorum bizim partimiz bu memlekette yüzde 45-50 oranında oy alamaz. Neden çünkü bu ülkenin yüzde 75’i sağcı. Mahalli seçimlerde sağ partiler bize oy verir. Belediye başkanlığında Volkan bey olsun Altuğ bey olsun oy verirler. Bu Türkiye genelinin göstergesi değildir. Ancak Türkiye genelinde sağ seçmenden oy almayız. Yani Türkiye genelinde 20-30 bandı arasında dolanır dururuz.

BAŞARISIZ DEĞİL

Sayın Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü gerçekleştirdiği zaman bütün partililerimiz veya partiye sempati duyanlar onu göklere çıkarmıştı. En son kendisini ateşe atıp bir Milli İttifak arayışına girip bunu başarı ile sonuçlandıran en azından Saadet Partisi’ni, İYİ Parti’yi parlamentoya taşıyan bir adam. O zaman da iyiydi. Gelelim seçime seçimde aslında başarısız da değil. Ama bizim partiyi çok fazla havaya sokuyorlar.

‘NE ANLATIYORSUN’ DİYORLAR

CHP’nin iktidar olabilmesi için sağda bir parti ile koalisyon olup da yeniden eğitimi düzenlerse belki bir şeyler olabilir. Oy alabilmek için önce eğitim düzenlenmeli. Biz köylere gidip oy istediğimizde partimizin hedeflerini anlatıyoruz. Projelerimizi anlatıyoruz. Anlattıklarımıza da hak veriyorlar ama ‘Ne anlatıyorsunuz’ diyorlar.

DÜŞMAN GİBİ GÖSTERİLİYORUZ

Asgari ücret bin 500 lira olacak dediğimizde bize inanmadılar; iki maaş ikramiye vereceğiz dedik dediler ki ‘ülke iflas eder’ ama kendileri ikramiye verdiler. 3600 ek gösterge de gündeme geliyor şimdi. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi proje üreten bir partidir. Şunu söylemek istiyorum köye gittiğimizde vatandaş, orada cami ile evi arasına sıkışmış. İmam ve müezzin AK Parti’nin resmen mahalle temsilcisi. CHP köylerde düşmanmış gibi gösteriliyor. Ama biz her zaman yapacağımız işi, projelerimizi anlatacağız.

İNCE DİZGİNLERİ ELİNE ALMAK İSTİYOR

CHP’de elbette yönetimler değişir ama bu çıkışı ben doğru bulmuyorum. Bu yanlış bir çıkıştır. Bu baskın çıkışla beraber Muharrem İnce’nin partinin dizginlerini eline almak için yapmış olduğu bir operasyondur. İmza toplanır toplanamaz bilemem ama imza toplandıktan sonra kurultayda aday olur olmaz, kazanır veya kazanama onu da bilemem. Yani İnce’nin 600 imza ile beraber Genel Başkan olacak diye bir şey yok.

KURULTAY İSTEĞİ ZAMANSIZ OLDU

Kurultayı isteğinin zamansız olduğunu düşünüyorum. Ama şöyle olabilirde bir takvim belirlenir. Önce mahalle temsilcileri, sonra ilçe ve il delegeleri, il başkanları, ardından kurultay delegeleri seçilir sonra da kongre yapılır. Kongrede adaylar çıkar en fazla oyu alan da Genel Başkan seçilir. Ama burada yanlış işler var. Yani bir önceki seçimde  ‘Ben aday oldum senden yüzde 8 oranında fazla oy aldım. Sen daha az aldın’ bu tür yaklaşımlar partiye zarar verir.

‘BEN BÜYÜK ADAMIM’ DİYEBİLMEK İÇİN!...

Böyle bir şey olur mu sen aday gösterilmeseydin nereden yüzde 30 oranında oy alacaktın. Sen ancak yüzde 50 oranında oy alsaydın o zaman ‘Ben büyük adamım’ diyebilirdin ama alamadın. Muharrem İnce’yi de tanırım, severim. Ama siyasette hemen ortaya atılıp karnından konuşmayacaksın. Düşünerek beyninden konuşacaksın. 

Editör: Haber Merkezi