Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, geçtiğimiz günlerde Ortahisar Belediye Meclisi’nde dolmuşçu esnafına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Şahin, dolmuşçuların saçı sakalının birbirine karıştığını, atlet ve terlik ile dolmuş sürdüğünü iddia etti.

Dolmuşçuların atlet, terlik ile dolmuşu sürüp sürmedikleri bilinmez ama dolmuşçu esnafı ile ilgili sıkıntılarda yok değil.

Mesela şehir içerisinde sürekli korna çalarak gürültü kirliliğine neden oluyorlar. Bazen de hatalı sollama yaparak yolcuların can güvenliğini tehlikeye sokuyorlar.

İşini düzgün yapan, beyefendi dolmuşçu esnafımızı tenzih ederim ama bazıları, kaba saba davranışlarıyla müşterilere rahatsızlık verdikleri de bir gerçek.

Özellikle kış aylarında akşam saatlerinde kafalarına göre Ortahisar’daki bazı mahallelere gitmeyerek vatandaşları mağdur ettiklerini de kimse inkar edemez.

En önemlisi de ilçelerde dolmuşçuluk yapan şoförler, ayakta yolcu alarak kanunlara aykırı davranıyorlar.

Bu yüzden diyoruz ki işini düzgün yapan dolmuşçu esnafımız hariç, dolmuşçular ‘sütten çıkmış ak kaşık’ değil. Şu unutulmamalı ki amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve ekibinin sorunların üzerinden geleceğine inancımız tamdır.

MECLİS ÖKSÜZ KALACAK

Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin’den flaş bir açıklama daha geldi.

Sayın Şahin, hem belediye meclis üyeliğini hem de belediye başkan adayı olmayacağını açıklamış.

Şahin, vatandaşın mecliste adeta gözü kulağı gibiydi. Şehrin sorunlarına vakıf olan Şahin, bunları en güzel şekilde dile getiriyor.

Anlaşılan o ki Şahin, çok sevdiği şehrinde tüm uyarılara rağmen bazı işlerin yanlış yapılmaya devam edilmesine artık isyan etmiş.

Şahin, baktı ki biz ne kadar ikaz edersek edelim, şehrin yöneticileri ‘dediğim dedik çaldığım düdük’ mantığıyla hareket ediyor.

Bu yüzden Şahin, artık pes etme noktasına gelmiş olabilir. Ama şu bir hakikat ki Şahin’in mecliste olmayışı şehir için çok büyük bir kayıptır.

Artık mecliste şehrin sorunlarını kim dile getirecek merak ediyoruz. Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu da giderse artık meclis üyeleri sadece el kaldırıp indirirler gibi geliyor bize.

Bu arada AK Partili meclis üyelerine de bir çağrımız var. Şehrin sorunlarını gündeme taşımakla davanıza, partinize ihanet etmiş olmuyorsunuz.

Asıl Trabzon’un sorunlarını görmemezlikten gelip mecliste sessiz kalarak şehrinize ve vatandaşa ihanet ediyorsunuz. Görevinizi en güzel şekilde icra etmeniz gerekir.