TASASI SİZİ Mİ ALDI?

Kim neyin peşinde anlamıyorum.Veya ne elde edecekler.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak omuz omuza çarpıştılar.Vay efendim nasıl çarpışırlarmış.Çarpışan iki bakan, bakıyorum çarpışmanın tasası herkesi almış. O ona omuz attı, o ağzında bir şeyler mırıldandı.Falan, filan.
Size ne kardeş?
Size ne oluyor?
Aynı gün iki bakan tokalaşıp öpüştüler.Şimdi ne diyeceksiniz?
Soruyorum size iki bakanın kavga etmesiyle veya dargın olmasıylaelinize ne geçecek? Yemin billah başka şehir böylesine iki güçlü bakana sahip olsa varya, onların ayağına taş değmesin diye tahtırevanla taşırlar.
Sizler halen öküzün altında buzağıaramaya çalışıyorsunuz

NAİF VE NAZİKTİ
Hayat bu!Nasıl doğduğumuza inanmışsak bir gün hak vaki olduğu zaman öleceğimize de inanıyoruz.Diyoruz ya fani bir dünya diye!Cidden öyle.Şu gök kubbenin altından kimler geldi geçti?Göçüp gidenler arkasından bıraktıklarıyla konuşulup yad edilirler.Önceki gün yaşadığımız bu gök kubbenin altından çok sevdiğimiz ve saydığımız bir ağabeyimiz, baba dostumuz Turan Yurdakul gelip geçti.
Turan ağabey bir beyefendiydi, naif ve nazikti.
Konuşurken seçtiği kelimeler, kullandığı üslup bizlere örnek olacak tarzdaydı.
Allah’ın kendisine verdiği ömür bu kadardı.Nurlar içerisinde yatsın, mekanı cennet bahçesi olsun.Sevenlerinin başı sağ olsun.

MÜPTEZELİN HASTALIĞI

Adam hasta!Yapacak çok şey yok.Çünkü kendi hasta olduğuna inanmıyor.Hastalığımı ne?MİTOMANİ!
Peki mitomoni hastalığı nedir?İşte tarifi!
Mitomani, kişilerde kendi söylediği yalana inanma hastalığıdır.Bu tür hastalar hatalarını örtmek için sürekli yalana başvururlar.Bir süre sonra söyledikleri yalanlara kendileri de inanmaya başlarlar.
Zaman içinde kendi vicdanlarından uzaklaşmaya başladıkça,gerçek bir varlık elde etmek amacıyla yalan söylemeye devam ederler.Çevrenizde suçluluk psikolojisiyle hareket ederek, suçunu
bastırmaya çalışan kişiler vardır.Mitomani olarak adlandırılan bu durumdaki kişiler, çıkar elde etmek ya da çevresinin ilgisini çekmek içinde yalana başvururlar.
Bu yapıdaki kişiler bir makamı elde etmek için bile yalan söyleyebilirler.Mitomani kişiler için yalan söylemek yaşamlarının rutin davranışı haline gelmiştir. Söylemiş oldukları yalanların ortaya çıkması
durumunda, bundan herhangi bir suçluluk hissetmezler.Mitomani kişiler için yalan söylemek olağan bir davranıştır.
Gelelim sadede!
Bu hastalığın tarifi müptezelle örtüşüyor mu?Bana göre harfi harfiyen müptezelin kişiliği ile örtüşmektedir.Önce diyorum ki, Allah müptezelin yardımcısı olsun.
Sonra Allah hepimizi müptezelin şerrinden korusun.O kadar yalana ne can dayanır ne de insanın psikolojisi.Bakın müptezelle aynı çatı altında çalışanlara.
Neler yaşadıklarını dinleyin,sonra kararı verin.

FINDIKTA PAPATYA FALI


■ Fındık için açıklanacak fiyat,papatya falına döndü.

■ Yetkili yetkisiz her ağızdanbir şey çıkıyor.
■ Tabi ki fındığın fiyatıyla ilgili son kararı bakanlık açıklayacak.
■ Buradan söylüyorum, fiyat ne olursa olsun yine üreticilermemnun ve mutlu olmayacak.
■ Bu işin doğasında ve fıtratında var.
■ O nedenle diyorum ki sezon yeni başladı.
■ Biraz sabır gerek fındığıngerçek fiyatını görmek için.

DUDAK UÇUKLATAN BARIŞ

■ İmar barışı çıktıktan sonra olacak ki, daha önce hiç böyle fotoğrafları görüp tanık olmamıştım.
■ Yaylalarla ilgili şu sıralar öylesine fotoğraflar paylaşılıyor ki adeta o fotoğraflar dudaklarımızı uçuklatıyor.
■ Gördüğümüz fotoğraflarda yaylalar yayla olmaktan çıkmış, bırakın kasabayı ve nahiyeyi bir kenara adeta ilçeye dönüşüvermişler.
■ Hepimizin ortak kullanım yeri olan yaylalarda, neredeyse adım atacak yer kalmamış. Artık yaylalar,yaşamsal alanlara bürünmüş!
■ Şuanda çıkan barış yasasıyla birlikte, tamamen 24 saat yaşamın olduğu ilçelere dönüşüvermiş o güzelim yaylalarımız.
■ İmar barışını iyi mi, kötü mü olduğunun en güzel cevabı da Rize’de yaşanan sel felaketinde bütün medyaya haber olan dere üzerine yapılan evde saklıdır.
■ Bırakın yaylalarımız bize kalsın.
■ Bırakın yaşamsal alanlarımız bizlerin olsun.
■ Hep birlikte o alanların tadını,zevkini çıkartalım.