Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (Doka) desteğiyle "Trabzon'un Basın Tarihi" projesi kapsamında hazırlanacak belgeselle Trabzon ve basın tarihi tanıtılacak.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve TGC Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TGC'nin Ankara, İstanbul ve İzmir'den sonra kurulmuş en eski cemiyetlerden olduğunu söyledi.

Trabzon basın tarihinin 68 yıllık geçmişi bulunduğunu belirten Özdemir, "Bu tarihi geçmişi gelecek nesillere aktaracak kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz. Bu kapsamda Trabzon basın tarihinin belgeselini çekmeye karar verdik ve 'Trabzon'un Basın Tarihi' başlıklı proje hazırladık" dedi.

Projenin maliyetinin yüksek olduğunu ifade eden Özdemir, "DOKA ile iş birliği yaptık ve çalışmalarımıza başladık. Trabzon basın tarihiyle ilgili araştırmalarımız, senaryo çalışmalarımız devam ediyor. Proje onaylandığı takdirde geçmişteki eski görüntülerle başlayıp bugüne gelerek belgeselimizi bitireceğiz" diye konuştu.

Belgeselin Trabzon basın tarihinin tanıtımı dışında kentin tanıtımına da katkı sağlayacağını vurgulayan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belgeselde yer alacak röportajları Trabzon'un eski mekanlarında çekmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla proje bittikten sonra güzel bir eser ortaya çıkacak. Belgeselin galasını da yapacağız. Bunun dışında belgeseli gerek vizyonda gerekse yurt içi ve yurt dışı Trabzon ile ilgili etkinliklerde göstereceğiz. Bu anlamda da Türkiye'de ilk olacak. Trabzon basını bölgenin merkezi konumundadır. O nedenle de çekeceğimiz belgesel bölge basınının da tarihi olacak."

Belgesel çekiminin 3 ay süreceğini tahmin ettiklerini dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

"Trabzon basınında görüntü ve araştırma konusunda birikime sahip arkadaşlarımız, eski yöneticilerimiz var. Çalışmalarımızda onlardan da yararlanacağız. Belgeselimiz Trabzon ve Trabzon basınının tanıtımı olacak. Belgeselimizde Trabzon basınının neler başardığını ve Trabzon insanının Trabzonspor gibi neler başarabileceğini göstereceğiz. Anadolu'da basın olarak 4'üncü büyük durumundayız ve çekeceğimiz belgeselle bunu göstereceğiz."
Editör: Haber Merkezi