Vali Abdil Celil Öz başkanlığında Valilik B toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Trabzon'un genel istihdam durumu ve İŞKUR çalışmaları değerlendirildi.

Son yıllarda İŞKUR'un anlayışında piyasaya yönelik, piyasayla işbirliği şeklinde değişim ve dönüşümün olduğunu belirten Vali Öz, "Yapılan projeler, kurslar ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün mesleki ve teknik eğitimindeki çalışmaları, piyasa ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz" dedi.

Son dört ay değerlendirildiğinde iş başvuruları ve bunlarla ilgili iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri, kurslar ve işe yerleştirme konusunda iyi bir trend ortaya koyduklarını ifade eden Öz, şunları söyledi:

"Özellikle kamu dışında, özel sektörde işe yerleştirme konusunda iyi bir seviyede olduğumuzu görüyoruz. Geçen 3 aylık süre zarfında Trabzon, Türkiye genelinde işe yerleştirme konusunda üçüncü sırada yer alıyor. Bu çok iyi bir trend yakaladığımızı gösteriyor. Bunun sürdürülebilir olması için faaliyetlerimize devam etmeliyiz. İyi piyasa analizi yapmamız, iş ve meslek danışmanlarımızın iyi çalışması, istihdam ve kariyer günleri etkinliklerimizin daha katılımlı ve somut sonuca yönelik olması bu süreci daha da geliştirecektir. Daha dinamik ve aktif çalışabilirsek hedeflerimize daha kolay ulaşabiliriz."

Turizm sektörüne yönelik meslek edindirme kurslarının da açılması yönünde görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, özellikle servis elemanı ve yabancı dil branşında sürekli kurslar, Of Kaymakamlığınca projelendirilen bilgisayar teknik servis eleman yetiştiriciliği kursu açılmasına karar verildi.

Toplantıda, İŞKUR İl Müdürlüğüne müracaat eden engelli bir müteşebbisin müracaatı da kabul edilerek ilgili bakanlığa gönderilmesi kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan tekliflerden, Çaykara Çok Programlı Lise bünyesinde konaklama ve seyahat hizmetleri ön büro, Arsin Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde makine bakım onarım, bilgisayar destekli makine ressamlığı, yapı tesisat sistemleri, mekatronik, endüstriyel kontrol, Tonya İskenderli İMKB Çok Programlı Lisesi bünyesinde Adalet Meslek Lisesi açılması konuları görüşülerek Milli Eğitim Bakanlığına sunulmasına karar verildi.

Vali Öz, bu ay içerisinde Turizm Koordinasyon Toplantısı yapacaklarını, özellikle turizm sektöründeki çalışmaları takip etmek ve oluşabilecek aksaklıklara anında müdahale etmek üzere gözlem denetim kekanizması oluşturacaklarını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi