İl Müdürü Musa Bulut’tan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Öz, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, SGK’nın yeni hizmet binasının ihalesinin yapıldığını, en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni hizmet binasının ihale edildiğini söyleyen Vali Öz, “Eski doğum hastanesi bilindiği gibi SGK’ya devredilmişti.

Yaklaşık 14 bin metrekarelik bir kapalı alanı bulunan yerde 5 kat yüksekliğinde yeni hizmet binası yapılacak. Otoparklarıyla beraber hizmet kalitesini yükseltecek güzel bir binanın ihalesi yapılarak ilgili müteahhite yer teslimi yapıldı.

Birkaç gün içersinde eski bina yıkılarak yeni inşaata başlanacak olan binamızı yaklaşık 1,5 yıl içersinde tamamlamayı hedefliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu’muzun bu modern bir binasında vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmeti sunacağız” dedi.

Sayısal verilere bakıldığında 110 bin SSK’lı, 40 bin Emekli Sandığı ve 30-35 bin de Bağ-Kur’lu olmak üzere toplam 178 bin sigortalı bulunduğunu kaydeden Öz “132 bin emeklisiyle beraber 310 bin kişi de ilimizde SGK’nın hizmetlerinde istifade etmektedir.

Bunlara aile bireylerini de dahil ettiğimiz zaman genel sağlık sigortası uygulamasına tabi olan eski tabirle yeşil kartlılarla beraber değerlendirdiğimizde 760 bin civarında olan Trabzon nüfusunun yaklaşık 740 bininin sosyal güvence kapsamında olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi