VAKIFBANK’TAN ZİYARET

Vakıfbank Bölge Müdürü Ahmet Turan ve Trabzon Şube Müdürü Uğur Öztürk, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Hacısalihoğlu’na yeni görev döneminde başarılar dileyen Turan, işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

NEFES KREDİSİ’NDE İLK ETAPTA 11 MİLYON LİRA DAĞITILDI

Ekonomik konuların değerlendirildiği ziyarette, Nefes Kredisi’yle ilgili son durum da gözden geçirildi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, geçen yıl Trabzon’da 41 milyon lira Nefes Kredisi dağıtıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Nefes Kredisi’nin en önemli özelliği, faizlerinin düşük olması. Çünkü burada hem bankalar hem odamız özveride bulunuyor. Nefes Kredisi aslında odalarımızın üzerinde bulunan paraların bankalara yatırılması suretiyle bankalardan daha fazla kredi imkânı sağlanmasıdır. Aylık 0.99, yıllık 11.88’lik bir faiz olacak. İlk 6 ayı ödemesiz devamında bir yıl vadeli kredidir. Bu kredi ilk çıktığında geçen yıl olduğu gibi bir yıl 12 eşit taksitliydi. Ancak oda başkanları olarak Başbakan’dan ilk 6 ayının ödemesiz olmasını talep ettik. Sonuçta uygulama o şekilde oldu. Kredi azami limiti 200 bin lira olarak belirlendi. Denizbank, Ziraat Bankası, Halkbankası ve Vakıflar Bankası Nefes Kredisi verecek. Trabzon’da ilk etapta 11 milyon lira Nefes Kredisi dağıtıldı. 5 milyon 400 bin liralık ikinci etap kredinin dağıtımı da başlayacak.”

Editör: Haber Merkezi