Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar Mısır’da darbe karşıtı 529 kişi hakkında "şiddete teşvik suçlamasıyla" idam cezasına çarptırılmasını protesto ettiler. ‘529 kardeşin asılıyor seyretme’ yazılı pankart açarak, ‘529 idam kararı bir soykırımdır’ şeklinde dövizler tutarak protesto eden AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları üyesi gençler iki tane temsili darağacı kurdular. Darağacının birine karanfil asılırken, diğerine ise bir vatandaş çıkarıldı. Protestoya 10 kişi kefen giyerek destek verdi.

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu yaptığı açıklamada,“Bu karar meşru olmayan bir yönetim, meşru olmayan bir mahkeme ve adil olmayan bir hakim tarafından alınmıştır.

Menfaatine olan ve kendi destekleriyle oluşan en küçük kaos gelişmesini büyük abartılarla yayınlayan galeyan, iç savaş ve yıkımları ellerini ovuşturarak servis eden gelişmiş Avrupa ülkeleri yine mazlumun sesine kulaklarını tıkamış ve umursamaz tavrıyla bizleri çilden çıkarmıştır.

Burada kurduğumuz darağacı, astığımız karanfil ve topladığımız imzalar idam kararının kaldırılabilmesi için son karar mercii Mısır Müftülüğü'ne köprü olacağız. Tüm Türkiye’de toplanacak imzalar ile tavrımızı mazlumdan yana koyacağız” diye konuştu.

Sık sık tekbir getiren grup el açıp dua ettikten sonra imza topladı. İmzalar idam kararının kaldırılabilmesi için Mısır Müftülüğü'ne gönderilecek.
Editör: Haber Merkezi