Trabzon Valiliği, kentin büşükşehir olması sebebiyle,  ildeki 17 ilçe ve bazı ilçelere bağlı belde belediyelerinin, İl Özel İdaresinin ve Trabzon Belediyesine ait malların, personelin devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerinin kamu kurum ve kuruluşlarının bina, araç, personel ve diğer hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sonuçlandırılacağını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında, Trabzon'un büyükşehir statüsüne kavuşması nedeniyle taşınır ve taşınmaz malların devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu çalışmalarıyla ilgili haberler yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"06 Aralık 2013 tarih ve 28489 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6360 sayılı 14 ilde Betkanyon büyükşehir belediyesi ve 27 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında ilimiz büyükşehir statüsüne kavuşturulmuştur. Bu kanunun geçici birinci maddesinin (1) bendi hükmünce 'Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu' ile 'Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Alt Komisyonu' kurulmuştur. Söz konusu komisyonlarımız, ilimizdeki 17 ilçe ve bazı ilçelere bağlı belde belediyeleri, İl Özel İdaresinin ve Trabzon Belediyesine ait malların, personelin devir, tasfiye ve paylaştırma işlemleri, kamu kurum ve kuruluşlarımızın bina, araç, personel ve diğer hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sonuçlandırılacaktır"
Editör: Haber Merkezi