Gösteriyi izlemek için Trabzon'un değişik ilçelerinden gelen vatandaşlar Ortahisar sahilini hınca hınç doldurdu. Türk Yıldızları, sahil şeridi boyunca sergiledikleri birbirinden akrobatik hareketlerle adeta izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi. 
Gösteri öncesinde yöresel sanatçılar Sinan Yılmaz ve Zeynep Başkan'ın konseriyle coşan vatandaşlar horon teperek etkinliğin keyfini çıkardı. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla şenlik havasında gösteriyi izledi. Gösteri uçuşunun daha rahat izlenebilmesi için sahile kurulan dev ekran etrafında toplanan vatandaşlar havanın da güzel olması nedeniyle son derece keyifli ve heyecanlı dakikalar geçirdi. Türk Yıldızları, 35 dakika boyunca havada sergiledikleri akrobatik hareketlerle adeta vatandaşları mest etti. 


"TÜRK YILDIZLARI, TSK'NIN TANITIM YÜZÜDÜR" 

Gösteri öncesinde vatandaşlara seslenen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Türk Yıldızları'nın dünyanın en yetenekli akro timlerinden biri olduğunu söyledi. Türk Yıldızları'nın silahlı kuvvetlerin tanıtım ve temsil yüzü olduğunu belirten Başkan Genç, "Bu muhteşem gösterişe teşrif eden, bizleri onurlandıran bütün hemşerilerimiz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Sizleri saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Çeyrek asrı geride bırakan gökyüzündeki milli takımımız Türk Yıldızları dünyada sesten hızlı savaş uçaklarıyla ve sekiz uçaklı formasyonla gösteri yapan tek timdir. Kuruluşundan bugüne kadar 23 farklı ülkede yirmi milyondan fazla kişiye gösteri yaptılar.  24 Ağustos 2001 tarihinde Azerbaycan Bakü'de gerçekleştirdikleri gösteriyi tek seferde bir milyondan fazla seyirci izleyerek  bu alanda bir rekora imza attılar. 20 Ağustos 2017 tarihinde şehrimizde şehit Eren Bülbül adına gerçekleştirilen gösteriyi de 150 binden fazla izleyici takip etti. 

Amacı Türkiye Cumhuriyetini temsil etmenin yanında ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birliğini ve beraberliğini anlatmak, Türk Hava Kuvvetleri’nin gücünü ve yeteneklerini göstermek olan Türk Yıldızları, geçen yılın ardından bu yıl da bizlerle. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözünün en güzel nişanesini sergileyen Türk Yıldızları bu yıl da davetimizi kırmayarak bizleri onurlandırdı. Filo Komutanı hemşehrimiz Binbaşı Esra Özatay başta olmak üzere tüm ekibe bir kez daha şehrimize hoş geldiniz diyorum. Birbirinden güzel, eşsiz gösteriyi izlerken “İşte bunları bizim çocuklar yapıyor” demenin gururunu, hazzını bir kez daha yaşayacağız inşallah. Gözbebeğimiz olan Türk Yıldızları aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tanıtım ve temsil yüzüdür. Şimdi gökyüzündeki milli takımımızla coşmaya hazır mıyız? Dosta güven, düşmana korku vermeye hazır mıyız? Birlik ve beraberliğimizi herkese göstermeye hazır mıyız? Hepinize bu güzel gösteriye iştirak ettiğiniz için bir kez daha iştirak ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Hava Kuvvetleri Komutanımız Orgeneral Hasan Küçükakyüz'e, Trabzon Valimize, Türk Yıldızları ekibimize ve ekip komutanı Binbaşı Esra Özatay'a bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum." diye konuştu.  
Vatandaşlar birlikte gösteriyi izleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e vatandaşlar organizasyondan dolayı teşekkür etti. Program sonunda Başkan Genç, sanatçılar Sinan Yılmaz ile Zeynep Başkan'a plaket takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi