Hem Gümüşhane hem de Trabzon’a 40 dakika mesafedeki tesisler bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle kayağa çok müsait olmasa da özellikle gençlerin ve çocukların favori eğlencesi olan kızak için yeterli miktarda kar bulunuyor.
Kızakla hızla inen bazı vatandaşların çarpma ve devrilme anları kameralara yansırken, güneşli Zigana gününün tadını her zamanki gibi en çok çocuklar çıkardı. Çoğunluğunun ebeveynleriyle bir kısmının da tek başına kızakla kayak yaptığı çocuklar, Zigana dağının eşsiz manzarası eşliğinde gönüllerince eğlendi.
Özellikle hafta sonları tıklım tıklım olan tesiste bulunan 2 ayrı pist kızakla kaymak isteyenlere tahsis edilirken, sık sık bölgeye giden Gümüşhane protokolü de kızak keyfine ortak oldu.
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’la birlikte Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezinde kızakla kaydı. Birkaç kez zirveye çıkarak kızakla hızla aşağı inen protokol üyelerini vatandaşlar şaşkınlık içerisinde izledi.
Zirvede gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, öğrencilerin yarı yıl tatilinin yaklaştığını belirterek, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane turizmcileri olarak bütün Türkiye’yi Zigana dağına, Gümüşhane’ye davet etti.

“Vatandaşlarımız buraya geldiklerinde çok güzel bir doğa, çok güzel bir coğrafya görecekler”
Zigana dağındaki tesislerin her yönüyle misafirleri ağırlamaya hazır olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Hem Karadeniz bölgesinden hem de Türkiye’nin her tarafından gelecek olan misafirlerimizi ağırlamaya hazırlar. Vatandaşlarımız buraya geldiklerinde çok güzel bir doğa, çok güzel bir coğrafya görecekler. Sahile, havaalanına yarım saat mesafede bir kayak merkezi. Karadeniz bölgesinin tek kayak merkezi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca buradaki restoranlarda iddia ediyoruz Türkiye’deki en lezzetli etleri, yemekleri özellikle kuzu etini yeme fırsatını bulacaklar” dedi.

“Doğaseverleri bekliyoruz” 
Zigana coğrafyasının çok özel bir özelliği olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Hem turizm açısından hem de coğrafi, tabiat güzellikleri açısından hakikaten görülmeye değer bir yer. Bu mevsimde hem yaz hem kışı hem baharı yaşayabiliyorsunuz. Doğaseverleri bekliyoruz. Zaten bilenler bu bölgeyi çok iyi biliyorlar. Binlerce hemşerimiz bu bölgedeler. Keyifle, huzurla, güvenlikli bir şekilde tatil yapma imkanına sahipler” diye konuştu.

“2018 yılında 500 bin turist ağırlamayı hedefliyoruz”
Gümüşhane’nin 2017 yılında özellikle turizm alanında çok önemli destinasyonlara sahip olduğunu gösterdiğini ve yaklaşık 300 bin turisti Zigana’da, Limni Gölünde, Karaca mağarasında, Tomara şelalesinde ağırlama imkanını ve fırsatını yakaladıklarını ifade eden Vali Memiş, 2018 yılının da Gümüşhane açısından daha da bir atılım yılı olacağını belirterek, “Doğu Karadeniz bölgesindeki en yeni, en bakir, en güzel, yeni bir destinasyon olarak hazırız. İl merkezindeki 5 yıldızlı otelimizle, Süleymaniye mahallesi, Zigana kayak merkezi, Limni gölü, Karaca mağarası, Torul kalesi, Tomara şelalesiyle 2018 yılında en az 500 bin turisti ağırlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi