Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve insanların tarih boyunca limana ulaşmak için aşmak zorunda kaldığı Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı Geçidi'nin en yüksek noktalarından olan 2 bin 511 metre rakımlı tepeden gün batımı manzaraları seyrine doyumsuz anlar oluşturdu.
Kış aylarında olumsuz hava koşulları nedeniyle ticaret yapanların dağı aşmanın güçlüğünü belirtmek için ‘Zigana'da hayatta kalmaya bak’ diyerek birbirlerini uyardıkları Zigana Geçidi'nin en yüksek noktalarından birisi olan Alas Tepesi'nde akşam saatlerinde gün batarken güneşin ortaya çıkardığı renkler izleyenlere unutulmaz bir manzara keyfi sunuyor.
Dört mevsim ayrı güzelliklere sahip bulunan coğrafyada sonbaharın ilk günlerinde gün batımı sırasında kızıl, sarı, kırmızı başta olmak üzere renk cümbüşü oluşurken, sıradağlar adeta açık hava fotoğraf sergisine dönüştü.
Güneşin dağların arkasından batması kartpostallık görüntüler oluştururken, seyrine doyumsuz renk cümbüşüne neden olan gün batımı sırasında oluşan manzarayı görenler bu güzelliği büyük bir heyecanla seyretti.

Editör: Haber Merkezi