Ben çok severim bu kelimeyi. Zira yanlışlıkları kabul etmeyen devrimci bir çıkıştır. Ülkemizde siyaset öyle bir noktaya geldi ki, mevcut iktidar hangi yanlışı yaparsa yapsın her zaman suçu muhalefete atmakta çırpınıyor. Ne yazık ki, halkımız arasında bazı kesimler hiç düşünmeden araştırmadan inanıyor. Buna karşılık muhalefet daima kendini savunur duruma düşüyor. Böylelikle yanlış reklam pirim yapıyor.

Yıllarca Cumhuriyet Halk Partisinin bu düşüncelere laf yetiştirmek yerine olası bir iktidar değişikliğinde yapılan bu yanlışlıkların hesabını veya cumhuriyetin satılan değerlerinin geri alınacağını halkımıza anlatmasını söyledim. Konu hakkında iddiam hala devam ediyor. Halka inandırıcı bilgiler vermek için programlar hazırlamalı ve halka güven vermelidir. Halkımız, Cumhuriyet Halk Partisinin neler yapacağı konusunda bilgi bekliyor. CHP bunu neden yapamıyor?

Ülkemiz, doğal felaketlerle yaşarken, bu paraların nerelere gittiğini elbette soracaksınız. Sizlerin görevi denetlemektir ve yapıyorsunuz. Ancak, tüm halkımızın paralarıyla çalışan devletin haber merkezlerine bir de yandaş televizyonlar eklenince ekranlar sokak dalaşına dönüyor. CHP, bu durumu geç olsa da görebildi artık. Bir yandaş kanalını tüm örgütün “boykot” etmesini karar altına alınca etekler nasıl tutuştu ki, yandaş yöneticiler soluğu parti Genel Merkezinde aldılar. CHP olarak istediğimizi aldık diye geri adım atılması büyük hatadır.

Peki, biz boykota gidilsin derken bazı arkadaşlarımızın bu düşünceye sıcak bakmaması yine bize göre yanlış olacak ki, yandaş kanala yapılan tepki meyvesini aldı. İfade ettiğimiz gibi meclisin halk adına alamadığı kararları ve zoraki hukuk dinlemez düşünceye karşı boykotun boyutları genişlemelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, her zaman halk adına sorgulayan kadroları çıkarıp ülke sorunlarına eğilmek için halkımıza doğru ve net bilgiler vermeye mecburdur.

Zira halkımız bunu bekliyor.