Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır’ sözü  tamda Trabzonspor’u tarif ediyor. Nasıl etmesin ki… Borç dağ gibi, her gün icra dosyaları kulübe yollanıyor, buda yetmezmiş gibi alacakları için UEFA’ya, TFF’ye koşan oyuncularla uğraşılıyor. Tam bir kaos ortamı kulübün içinde yaşanmasına yaşanıyor ama ayakta kalmayı başaran iyi bir yönetim tüm bu sıkıntıları cansiperane göğüs geriyor, teknik heyette karmaşa ortamından oyuncuları  uzak tutarak  bu sıkıntıları bir şekilde bertaraf etmesini iyi biliyor.

İşte son iki haftada alınan başarılı sonuçların altındaki sırda bunda yatıyor. Demek ki herkes işini iyi bir şekilde yaptığı sürece Trabzonspor’un  lige ağırlığını koymaması için bir neden olamayacağını dün akşam  Akhisar maçı herkese göstermiştir.  Belki Trabzonspor çok iyi futbol ortaya koyamamış olabilir ama maçı kazanma isteği ve arzusu o kadar takımı sahada diri tutuyordu ki açık söylemek gerekirse  90 dakikanın sonunda galibiyet dışındaki sonuç bu takıma gönül verenler  için büyük yıkım olurdu. Neyse ki kötü bir sürpriz olmadı ve Trabzonspor istediğini almasını bildi.

Burada hakkını teslim etmek istediğim birkaç oyuncu var. Gerçekten dün akşam Akhisar karşısında üzerlerine aldıkları görevleri eksiksiz yerine getirerek galibiyette önemli rol üstlendiler. Tabii ki bunların başında Jose Sosa geliyor. Arjantinli oyuncu Trabzonspor’a geldiği günden buyana en iyi performansını sergiledi. Bir sanatçı edasıyla takımı orkestra şefi gibi yönetti. Her atakta onun imzası vardı, takım savunmasına yardımda da. Attığı golle ise hem klasını konuşturdu hem de ben buradayım ölmedim mesajını verdi. İşte görmek istediğimiz Sosa buydu. Kim ne derse desin Sosa’nın oyuncu kumaşı iyidir. Bunu bir kez daha ortaya koydu. Temennimiz bundan sonrada aynı çizgisini sürdürmesidir.

Trabzonspor’un en büyük kazancı ise Hosseini olmuştur. İranlı oyuncu yaşına göre o kadar olgun bir futbol ortaya koyuyor ki izleyenleri mest ediyor. Akhisar maçında yerinde müdahaleleri Toure ile iyi anlaşmaları Karadeniz ekibine hep bir artı değer kattı. Uzun yıllar Trabzonspor’un savunma bölgesindeki sıkıntıyı giderecek yeterlilikte olduğunu gözler önüne serdi. Onazi ve Pereira. Her iki oyuncu takımı adına savaşçı kimliklerini ortaya koyuyor ve her maçta daha da büyüyorlar. Tam bir görev adamı olduklarını gösterdiler.  Akhisar galibiyetinin bence gizli mimarları oldu bu ikili.

Sonuçta Bordo-Mavililer kritik bir deplasmandan galibiyetle dönerek üst sıralara doğru tırmanışını sürdürürken rakiplerine de gözdağı verdi. Yazımın girişinde belirtiğim gibi zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır. Her ne olursa olsun başta yönetim olmak üzere, teknik heyet, futbolcular ve taraftar olarak birbirinize sımsıkı sarılmalısınız. Çünkü böyle çok güzelsiniz. Umarım hep böyle devam eder.

Son olarak merhume Şefika Karaman’a Allahtan rahmet, Ünal Karaman ve ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.